Tartışma:Pulmoner arter

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tıp (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tıp maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tıp kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Anatomi (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Anatomi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Anatomi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Başlıksız =[kaynağı değiştir]

bu maddenin adının "akciğer atardamarı" olarak değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.--brk32 17:30, 3 Temmuz 2010 (UTC)

Aşırı türkçeleştirme gereksiz diye düşünüyorum açıkçası. Maddede .. veya akciğer atardamarı şeklinde verilmesi çok daha iyi olur. Çünkü Tıp dünyasında esas kullanımı pulmoner arterdir. Akciğer atardamarı biraz zorlama oluyor bu durumda. Sonuçta pulmoner arter de Türkçe. Üstelik Türkçe Tıp literatüründeki yaygın kullanım şekli. O yüzden madde adı muhafaza edilmeli, saygılarımla --Merube 89msj 17:33, 3 Temmuz 2010 (UTC)