Tartışma:Pisi Linux

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Desteklediği dillerin sebeb belirtilmeksizin silinmesini son değişiklik ile geri aldım. bu vandalizmin sebebinin açıklanmasını rica ediyorum ilgili şahıştan. http://1.bp.blogspot.com/-X4j3ECh-gqM/UdtHnShdCTI/AAAAAAAACyE/p09rxXsXc9o/s640/pisilinux_boot.jpgBu imzasız yazı Enerjiparki (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bahsettiğiniz şahıs benim. Önce "sebep belirtmeksizin" kısmını açıklayayım. Yaptığım değişiklikte göreceğiniz üzere sayfada farklı bölümlerde bir dizi düzenleme yaptığım için bunları teker teker yazmak yerine "çeşitli düzenlemeler" yazmıştım. Bahsettiğiniz bu dilleri TÜBİTAK tarafından geliştirilen Pisi tabanlı Pardus dağıtımı destekliyordu. Pisi Linux'da kullanılan kurulum aracı şu an Pardus'un YALI kurulum aracının kopyası olduğu için ister istemez 14 dili destekliyor. Bu 14 dilin desteklendiğine ilişkin web de bir kaynak bulamadığım için bunları silip yerine bir soru işareti bırakmıştım. Öyle ya da böyle verdiğiniz bağlantıda Pisi Linux'un şu an bu dilleri desteklendiği görüldüğüne göre bu dillerin yazılmasının önünde hiç bir engel yok demektir.
Bu arada bildiğim kadarıyla Pisi Linux'un çok az sayıda aktif geliştiricisi var. Bu kadar kısıtlı bir geliştirici gücüyle 14 dili destekleme hedefi var mıdır acaba. Mesela ilerde birgün Pisi Linux'un 2.0 nolu sürümünü görecek olursak YALI'da yine hiç bir geliştirme yapılmadan sadece renkleri mi değiştirilecek, başka türlü 14 dili desteklemesi pek kolay görünmüyor. Son olarak "vandalizim" bilerek-isteyerek zarar vermek anlamında kullanılır. Kolay gelsin. --Fsandlinux (mesaj) 15:52, 13 Eylül 2013 (UTC)

biraz google yaparsanız , sorduğunuz sorulara cevap alırdınız. daha fazla dili destekleme hedefide vardır. bunun geliştiricyle değil, çevirmenle ilgisi vardır : https://www.transifex.com/projects/p/PiSiLinux/ kaynak kodu indirip içine bakarsanız dil dosyalarınıda görürsünüz. hadi onu yapamadınız, iso kalıbını indirip kurulum ekranına da bakabilirsiniz yalıda sadece renk değişimide yoktur. buyrun geliştirme geçmişi : https://github.com/pisilinux/PisiLinux/commits/master/system/installer/yali bilgi sahibi olmadan, lütfen fikir sahibi olmayalım , bunu yaparsan kafana göre, işte o zaman vandalizm oluyor. Enerjiparki

Türkiye'de özgür yazılım bu tarz çirkef insanlar yüzünden son zamanlarda ne hallere düştü değişikliği düzelttiğiniz için PisiLinux kullanıcısı olarak teşekkür ederim PisiLinux'un elinden geldiğince diğer diller için desteği sürecektir, sadece bir düzine geliştirici olabilir belki ama gönüllü bir çok çevirmenle bu iş hiç zor değildir. Ayrıca bu çekememezlikler nereden geliyor acaba merak ettim, acaba yeteri kadar şeyi zaten mahvetmediniz mi? waroi (mesaj) 23:12, 6 Ekim 2013 (UTC)
Senelerdir özgür yazılımın içindeyim forumlarda şurada burada pek bulunmam, çok mesaj yazmam, özgür yazılım ile ilgili bir polemiğe girdiğimi, bir tarafı tuttuğumu hatırlamam. Bu sayfada yaptığım değişiklikte de bir art niyetim yok, gerekçesini de yukarıda yazdım. Sen wario bilinsizce sallamış saçmalamışsın. Tanımadığım kimseler hakkında atıp tutma. --Fsandlinux (mesaj) 21:40, 6 Aralık 2014 (UTC)
Bahsettiğiniz sürümler geldi, desteklenen dillere bakabilirsiniz. Kısıtlı dediğiniz geliştirici sayısı ile milyonlar harcanıpda hiç birşey yapılmayan projelere toz yutturmuş görünüyor Pisi Linux. Son sürümümüz olan Pisi Linux 2.1.2 Mehmetçik'e bekleriz. waroi (mesaj) 11:24, 16 Ocak 2020 (UTC)