Tartışma:Onsen

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Japonya (Taslak-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Japonya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Japonya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Dilbilim (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Dilbilim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Dilbilim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

İsim değişikliği[kaynağı değiştir]

İsim değişikliğinin tartışmaya açılmadan yapılmış olması hoş olmadı. Sonuçta yıllardır yüzüne bakılmayan bir sayfa değildi, yeni oluşturulmuştu. Aynı hoş olmayan şekilde geri almak istemedim. Ykargin 01:30, 7 Şubat 2010 (UTC)

Bu çok açık olduğu için tartışmaya gerek duymadım. Bunun özel ad Onsen'dir. Bu adı bilmeyen belki farklı adlar ile hitap ediyor olabilirler. Yine de burası bir ansiklopedi olduğu için doğru bilgileri aktarmamız gerekir. Ayrıca interwikilerine bekıldığında ar:أون-سن, cs:Onsen, de:Onsen, en:Onsen, es:Onsen, eo:Onsen, fr:Onsen, id:Onsen, it:Onsen, nl:Onsen, ja:温泉, km:អុនសេន, pl:Onsen, pt:Onsen, ru:Онсэн, fi:Onsen, uk:Онсен... hepsi Onsen. Takabeg ileti 01:35, 7 Şubat 2010 (UTC)

Bu banyaya göre daha kabul edilebilir. Çünkü "Japon kaplıcası" hep onsenle birlikte ayraç içinde kullanılmış. Giriş tümcesini biraz değiştirdikten sonra kabul ediyorum. Böylece Bunun Türkçede yer almayan bir kavram olduğunu ve Japonya'daki kaplıcaların bu şekilde anıldığını anlatmış oluyoruz. Zaten İngilizcede de buna çok yakın bir ilk tümce var. Umarım şimdi anlaşmışızdır. Ykargin 01:56, 7 Şubat 2010 (UTC)

İngilizce ve Almanca onsen sayfalarına bakarsan benim yazdığım ilk tümcenin aynısı var. Ykargin 02:02, 7 Şubat 2010 (UTC)

Vikipedide Öz Türkçede olmayan bir sürü kelimeler vardır. Fakat bunları aktarıyoruz. Aksi halde Türkçenin kelime hazinesi daha da zayıf olacaktır. Kelime hazinesi zayıf bir dil ile bilgileri alan insanların da kelime hazineleri zayıf olacaktır. Aşırı dil milliyetçilğine gitmemeliyiz. Takabeg ileti 05:01, 7 Şubat 2010 (UTC)

Dil milliyetçiliği değil zaten yaptığım, olsa olsa dilseverlik (yurtseverlik analogu) olabilir. Düşünceye saygı duymayanlar dışında tüm düşüncelere saygı duyarım. Amacım yalnızca başlıklarda daha anlaşılabilir olmak (konudan anlayanlar tarafından değil halk tarafından). Ama tabi hiç kullanılmayan bir kavram olsaydı zaten japon kaplıcasını tercih etmek pek mümkün olmazdı. Bence madde tamamdır Takabeg, düzeyli tartışma için sağ ol. Ykargin 14:27, 7 Şubat 2010 (UTC)