Tartışma:Mine Sunar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

http://www.ismetinonu.org.tr/index2.asp?fr=vakif/vakif adresine bakıldığında E)MÜZE-EVLER başlığı altında "Pembe Köşk'ün karşısındaki 4580 metrekarelik arsa Ankara Belediyesi'ne bağışlanmış, bu alana belediye tarafından "İnönü Parkı" adı verilip, heykeltıraş Mine Sunar'a yaptırılan 4,5m. boyunda ve 3 ton ağırlığındaki İnönü Heykeli diktirilmiştir. Pembe Köşk'ün üst yanındaki 3470 metrekarelik ağaçlık alanda açık hava müzesi yapılması koşuluyla belediyeye bağışlanmış, bu alana küçük bir amfiteatr ile İsmet ve Mevhibe İnönü'nün birlikte oldukları bir heykel yerleştirilmiştir." ibaresi görülecektir. Yani kaynak inönü vakfının resmi Web sitesinde mevcuttur. ayrıca Ankara'daki anıtlar ve heykeller ‎ başlığı altında adı geçen heykelden bahsediliyor olup İsmet İnönünün Pembe Köşkteki heykelini yapan isim yanlış yazılmış, Mine Sonar "Mine Sunar" olarak tarafımdan düzeltilmiştir.Comana mesaj 18:47, 29 Aralık 2010 (UTC)