Tartışma:Michael Rubin

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bazı kaynaksız bölümleri çıkardım. Eğer referansları varsa tekrar eklenebilir. İyi çalışmalar. --Boyalikus 23:12, 12 Mayıs 2008 (UTC)

Irak Savaşı ve "American Enterprise Institute" (AEI)[kaynağı değiştir]

  • Irak Savaşı'nın çıkmasında M. Rubin'in mensubu olduğu AEI'nın katkıları hakkındaki referansı niye burada zikredemiyoruz ? Yoksa Wikipedia da mı AEI'nın kontrolünde ?

AEI, Amerika'da bile tartışılırken biz niye gerçekleri öğrenemiyoruz: http://www.slate.com/id/2161800?nav=wp

Yapıştırdığınız link Rubin'i anlatmıyor. Kolay gelsin. Takabeg ileti 12:41, 18 Mayıs 2008 (UTC)

Yukarıdaki referans, Rubin'in çalıştığı kurum AEI'yı ve onların Irak Savaşı'nın çıkması için yaptıkları gayretleri anlatıyor. Nitekim AEI'da üst düzey görevde olan Paul Wolfowitz ABD Savunma Bakan Yardımcısı olunca AEI'dan, içlerinde M. Rubin de olan geniş bir kadroyu önce Bakanlığa alıyor, sonra da Rubin'i Irak'a gönderiyor. Dolayısıyla, kendisini anlatırken Rubin'in çalıştığı kurum hakkında da bilgi vermek hatalı mı ?

Rubin'in adı bile geçmeyen link atmak gereksiz. Bana kalırsa Amerikan Girişim Enstitüsü maddesini açmanız daha faydalıdır. Kolay gelsin. Takabeg ileti 12:49, 18 Mayıs 2008 (UTC)
  • Tamam, eğer siz açarsanız ben de hafta içinde katkıda bulunurum. Çünkü AEI'nın Türkiye dış politikası üzerinde 11 Eylül 2001'den beri gizli ama çok kuvvetli etkileri oldu. Yukarıdaki referansta da belirtildiği üzere, Demokratların 2006 seçimi kazanmalarından sonra Savunma Bakanlığından dışlanmış olsalar bile, giderayak İran'a da bulaşmaya çalışıyorlar. Daha da tehlikelisi Kasr-ı Şirin Antlaşması'ndan beri 370 yıldır süren aramızdaki barışı da bozmak niyetindeler.
Benim söz konusu maddeyi açma niyetim yok:) Kasr-ı Şirin nerede Rubin nerede? Kolay gelsin. Takabeg ileti 13:01, 18 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba bu konuyu daha önce Mach ile konuşmuştuk. Yaşayan insanların biyografileri konusunda hassas olunması gerekli. AEI ile ilgili meseleleri AEI maddesinin içerisinde yazmak daha uygun görünüyor. Eğer Rubin maddesine bir ekleme yapılacaksa özellikle AEI'de yaptığı işler Irak ile ilgili gerekli referansları girmemiz lazım. iyi çalışmalar..--Boyalikus 13:09, 18 Mayıs 2008 (UTC)