Tartışma:Metropoliten alan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: 𐰇𐱅𐰚𐰤 tarafından 3 yıl önce Madde adı başlığına
Vikiproje Yapı (Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yapı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yapı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Madde adı[kaynağı değiştir]

@Vito Genovese, metropoliten olması gerekmiyor mu? TDK ve DD sözlüklerinde böyle verilmiş. Yaygınlığa bakmak istemiyorum çünkü detay bir konu. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 10.19, 27 Ekim 2020 (UTC)Yanıtla

𐰇𐱅𐰚𐰤: Biraz yaygınlık farkı olsa da bariz değil gibi. Sanırım son dönemde İngilizceden olduğu gibi alınıp kullanıldığı durumlar nedeniyle biraz şişmiş sayı. Diğer yandan düşünürsek metropoliten de Fransızcadan girmiş, bir şekilde tutunabildiği kadar tutunmuş. Yeni nesillerde kullanımı sınırlıdır diye tahmin ediyorum. Nişanyan'a göre metropol bile ilk kez 1923'te kullanım görmüş, bunlar daha da yenidir dolayısıyla. Ben böyle konularda TDK'nın sokakta konuşulandan habersiz komisyonlarını ve kopyala-yapıştırcı DD'yi ciddiye alamıyorum ama maddeyi taşımanda da hiçbir sakınca yok diye düşünüyorum. İtiraz eden olursa geri alınır, o zaman sayıları filan deşeriz illa bir kazanan belirlemiş olmak için. Şu an için taşı gitsin derim.
Vito Genovese 16.12, 27 Ekim 2020 (UTC)Yanıtla
Yönlendirme varmış, taşıyamadım :/ --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 17.30, 27 Ekim 2020 (UTC)Yanıtla