Tartışma:Metrobüs (İstanbul)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İstanbul (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İstanbul maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İstanbul kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Otomobil (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Otomobil maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Otomobil kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Zaman aşımı[kaynağı değiştir]

makale zaman aşımına uğramış, silinmeli veya güncellenmeli - Infestor 11:00, 3 Haziran 2009 (UTC)

Madde adı önerisi[kaynağı değiştir]

İstanbul'daki Avcılar (Beylikdüzü)-Söğütlüçeşme hattı ayrı bir madde olmayı hak ediyor. İngilizce maddeye bakılırsa sadece İstanbul'daki metrobüs hattı için epey içerik bulunabilir. Türkiye'de başka hiç bir şehirde metrobüs sistemi olmadığı ve İstanbul dışındaki şehirlerde metrobüs kurulması, düşünceden öteye geçemediği için "Türkiye'de metrobüs" olarak adlandırılması, tüm Türkiye'yi kapsayarak genellemek bir fayda sağlamıyor. Bu nedenle madde adının "Metrobüs (İstanbul)" veya İstanbul'da metrobüs, vb. olması daha uygun.--Sadrettinmesaj 18:25, 17 Ekim 2011 (UTC)

İstanbul ile ilgili bir adlandırma önerisi mantıklı gayet. İstanbul'da metrobüs ulaşımı desek nasıl olur? Türkiye'de ulaşım gibi madde adlandırmalarına ve Bus transport in Berlin gibi maddelere uyum sağlanır hem? Gerçi İngilizce Vikide Metrobus sayfasındaki tüm bağlantıları parantez içinde aktarmışlar ama...--Rapsar da ne ki? 04:57, 18 Ekim 2011 (UTC)
İstanbul'da metrobüs ulaşımı değil de, İstanbul'da metrobüs taşımacılığı daha doğru olur gibi. Sistemin adı metrobüs ama çift körüklü uzun otobüsler kullanılıyor. Konu "İstanbul'da otobüs taşımacılığı" kapsamına da giriyor. Bu madde için basitçe Metrobüs (İstanbul) daha uygun gibi.--Sadrettinmesaj 07:40, 19 Ekim 2011 (UTC)
O benim de aklıma geldi; ancak açıklama yapmadan önce senin düşünceni de almak istedim :) Dediğin uygun.--Rapsar da ne ki? 07:41, 19 Ekim 2011 (UTC)

madde adı şekliyle doğru bir tanımala değildir ! bu açıdan önerilen madde adı " Metrobüs, İETT " şeklinde olmalıdır. çünkü metrobüs sadece toplu taşıma olarak İETT kapsamında kullanılan bir araçtır. yani "Metrobüs İstanbul" gibi bir ticari marka ismi söz konusu değildir. bu açıdan konuyu tarafsız bir şekilde değerlendirmeniz önemle rica olunur ! - 78.185.152.52 13:55, 26 Nisan 2012 (UTC)

Eksik bilgi girilmesi[kaynağı değiştir]

Metrobüs aslında bir brt projesi olarak planlanmış daha sonra halkın kullanımına ve yoğunluğa bağlı olarak lrt (Light Rail Transport) a çevrilmesi kararlaştırılmış bir sistemdi ancak İBB'nin seçimlere yetiştirmek istemesi sonucu istasyonlar gerekli yükseklikte yapılmadı eğer planlanan şekilde yapılsaydı 1 hafta içinde raylar ve elektrik fazları döşenerek LRT haline dönüştürülecekti. (https://seyler.eksisozluk.com/temel-planlamasini-yapan-kisinin-gozunden-metrobus-sistemi-neden-hasta-dogdu) Bu imzasız yazı Morgion (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 31 Ocak 2020, 22.49

İsim değişikliği[kaynağı değiştir]

Bu maddenin adının İstanbul metrobüsü olarak değiştirilmesi daha doğru olacak gibi görünüyor. SERVERKARATEPE 💬 20.39, 10 Temmuz 2022 (UTC)[yanıtla]