Tartışma:Memlük Devleti

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Çerkez kökenli askerler bulunur ve bunlara da Memelik-i Çerakise denirdi. Bu bilginin dayanağı nedir? Zira bu bir Kıpçak Türkçesi olan çarkacı kelimesinin arapça biçimlenmiş halidir Çerakise. Yani demek istediğim etnik bir yan ya da soy adı olmayıp türk ordu sisteminde bir mevkinin ve yöntemin adı olduğudur. Çerkez bilgisi yanlış okuma ve Kıpçak Türkçesini bilmemekle alakalıdır. ilgi için şimdiden teşekkür ederim.--LandSCape 16:13, 11 Haziran 2006 (UTC)

Bilgisayarımda, yıllar önce alınmış uzunca bir metin vardı Memluklarla ilgili. Bir işe yarasın diye maddeye katkıda kullandım metni. Ama ben de nereden alınmış olduğunu anımsamıyorum. Muhtemelen nettendir. "çerkasiye" meselesinde metinde bir çelişki görünmedi bana, araştırmaya gerek duymadım. Sen uyarınca baktım, http://www.cerkes.org/tr/kultur_cerkeskim.php sayfasında, bizim çerkes olarak kullandığımız sözcüğün arapçadaki karşılığı olarak verilmiş. Konu hakkında geniş bilgim yok LandSCape, metinde yanlış bir yan varsa düzelt lütfen. İlgine ben de teşekkür ederim, kolay gelsin. Makedon 12:39, 12 Haziran 2006

Memlüklerin Türklüğü[kaynağı değiştir]

Birisi memlüklerin türk olduğuna dair Türkçe olamyan bir kaynak gösterebilir mi lütfen. Türkçe kaynaklar dışında hiç bir yerde memlüklerin Türk olduğu yazmıyor. Birisi bu konuda kaynak belirtsin lütfen. Remata'Klan 01:00, 9 Ekim 2006 (UTC)

[1] burada jkonu hakkında gerekli bilgi var. Ama tamamı değil dadece belli bir kısmı türktür. Geriye kalanları Gürcü ve Çerkestir.--Martianmister 15:44, 9 Ekim 2006 (UTC)