Tartışma:Makedonya (anlam ayrımı)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yunanistan Maekdonya Cumhuriyeti'nin Makedonya adına sahip çıkmasına şikayetçidir. Bulgaristan'ın durumu da farklı değildir. Mekedonya Cumhuriyeti başlığının sorunlu olmadığını ve VP:TBA açısından Makedonya gibi geniş anlamları içeren terimin sadece Makedonya Cumhuriyeti maddesine yönlendirmesi, hatta Makedonya Cumhuriyetinin başılğını Makedonya olarak değiştirilmesi sakıncalıdır. Dolayısıyla bu bağlığı sadece Makedonya (anlam ayrımı) maddesine yönlendirilebilir. Şahsen Makedonya denildiğinde ilk aklıma gelen İskenderun'un Makedonyasıdır. Yani kişiye göre değişiyor. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 03:23, 25 Mart 2009 (UTC)

Burası Yunanistan ya da Bulgaristan propagandası yapan bir yer değil ve Makedonya Cumhuriyeti sayfasının Makedonya sayfasına yönlendirilmesinde hiçbir sakınca yok. Örnek olarak birden çok şeye karşılık gelmelerine rağmen İrlanda sayfasında İrlanda Cumhuriyeti'nin, Azerbaycan sayfasında Azerbaycan Cumhuriyeti'nin vb. bulunması bir sorun oluşturmuyor.--Turkish Flame 03:30, 25 Mart 2009 (UTC)

İnterwiki örnekleri: Bulgarca bg:Република Македония, Almanca de:Mazedonien, Yunanca: el:Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, İngilizce en:Republic of Macedonia, İspanyolca: es:República de Macedonia, Fransızca: fr:Macédoine (pays), İtalyanca: it:Repubblica di Macedonia, Japonca: ja:マケドニア共和国, Korece: ko:마케도니아 공화국, Makedonca: mk:Република Македонија, Rusça: ru:Республика Македония, Çince: zh:馬其頓共和國

Başlıca interwikilerde sadece Almanca Viki'de 'Cumhuriyeti' eklenmemektedir. Makedonca Viki'de de 'Cumhuriyeti' eklenmektedir.

Takabeg ileti 03:34, 25 Mart 2009 (UTC)