Tartışma:Kuymak

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Mutfak (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mutfak maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mutfak kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Azerbaycan (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Azerbaycan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Azerbaycan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Kuymak veya yağlaş (yağlı aş) Erzurum'da yağlı olarak ta biliniyor.

ığdır usulü kuymak[kaynağı değiştir]

ığdır'da yapılan kuymakta da mısır unu mu kullanılıyor? turanstudio 11:12, 25 Temmuz 2011 (UTC)

madde ismi yeniden düzenlenmeli. madde de kuymağın tanımı mısır lapası yazılmış. mısır lapası denilen yemeğin yöresel farklı isimleri var (yağlaş, gazkaldıran, rize'de mıhlama-muhlama). kuynak ise süt kaymağından yapılan bir yemek. turanstudio 11:18, 25 Temmuz 2011 (UTC)

  • Rize usülü konusu var zaten.Rizede farklı isim ve farklı malzemeden yapılmaktaysa başlık altına ekleyebilirsiniz ----MetiNRomaNmesaj 11:19, 25 Temmuz 2011 (UTC)
derdim rizede yapılan muhlama tarifi değil. madde ismi. kuymak tarifini araştırıp ekleyeceğim. turanstudio 11:27, 25 Temmuz 2011 (UTC)