İçeriğe atla

Tartışma:Kuvayı Milliye Derneği

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yani madde adını yani dernek adını bile yanlış yazarak madde açılıp yönlendirme yapmayalım burada bulunan insanların çoğunluğu ayrıntılara dikkat eder. Kuvvayı değil derneğin adı Kuvayi biçiminde doğrusu. Buna dikkat bile etmezseniz yazdığınız içerik ne kadar doğrudur? Medyada yer alan her habere göre burada madde açmakta uygun değildir. Örneğin bu derneğin genel merkezi nerededir? Saygılarımla--Etrüsk 20:34, 15 Şubat 2007 (UTC)

Uyari icin tesekkurler. Towsonu2003 20:47, 15 Şubat 2007 (UTC)
yanlis isim duzeltildi (kuvayı) maddeyi, medyada haber oldugu icin degil, medyadan kullanabilecegim referanslar elimin altinda oldugu ve bu orgut gittikce onem kazandigi icin actim (daha dogrusu, ben acmamisim bile maddeyi, neyse) Towsonu2003 20:57, 15 Şubat 2007 (UTC)
Sayın Towsonu2003 sizin açtığınız madde başlığı ile medya da yer alan dernek aynı dernek değil çünkü benzer isimlerde toplam üç adet farklı dernek bulunmaktadır ve adları şöyledir: Kuvva-i, Kuvvayi, Kuvayı.. Şimdi neden size eleştiri yaptığımı anlamışsınızdır. Sizin yaptığınız madde aynen bu doğru isimde açılan adı geçen dernek başkanının yer aldığı ama dernek adı başka olan bir dernekti. Ben bu derneği tesadüfen İstanbul gezim sırasında merkezini yolum üzerinde gördüğüm için biliyorum. Merkezi Kadıköy Yavuztürk sokaktadır. Kadıköy'e inen minibüslerin Halitağa'ya çıktığı yokuşun sonundadır. Sanırım maddeye referans istemişsiniz. Yukarıda verdiğim bilgilere göre en azından kaç adet benzeşen isimde dernek olduğunu okuduğunuza göre bu kadar detaya vakıf bir insan da müsaade edinde sizden daha fazla bilgi sahibi olsun. Benim derdim adı geçen derneğin yansız olarak ve doğru bir içerikle wikipedia felsefesine uygun olarak yazılmasıdır. Beni ne medyanın aforizmaları ilgilendirir ne de psikolojik harekatları (mersin) ama wikipedia'da bilginin doğru ve yansız yer alması çok ama çok ilgilendirir. Saygılarımla. --Etrüsk 08:49, 16 Şubat 2007 (UTC)
yansiz oldugunuza katilmiyorum. bu arada, dernegin bilgileri ilk agizdan wikipedia'ya aktarilmaz, baska kaynaklardan alinir. Towsonu2003 21:38, 16 Şubat 2007 (UTC)

Sayın Towsonu2003, sanırım yurtdışında yaşamaktasınız! Türkiye gündemini oralardan izlemek zor olmaktadır yolunuz İstanbul Kadıköy'e düşerse Yavuztürk sokakta aynen benim gördüğüm gibi sizde dernek genel merkezini kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Yansızlıkla ilgili konuya gelince sizden daha yansız olduğuma emin olabilirsiniz özellikle tarafsızlaştırmak için yazdığım cümleleri yine değiştirmişsiniz. Yoksa derneğin ne olduğu ne yaptığı ne yapacağı kişi olarak şahsımı ilgilendirmez ki hiç ilgi alanıma da ne siyaset ne de siyasi yapılar girer. Saygılarımla--Etrüsk 22:24, 16 Şubat 2007 (UTC)

"Assume good faith" sevdigim birsey. Ama, herkesin bir bakis acisi vardir, ve siz de
  • Radikal'in marjinal bir gazete oldugunu soyleyerek ve
  • Bu dernegin Ataturkcu-milliyetci bir cizgide oldugunu savunarak
bakis acinizi belittiniz. Bakis acinizin olmasi sorun degil. Sorun, bakis aciniz yokmus gibi bizi kandirmaya calisip sonra da beni suclamaniz. Benim de sizin de bakis acilarimiz var. Onemli olan ikisinin ortasini bulup bu makaleye yazmak. yavas yavas olacak... Bu arada, bulundugum yerden turkiyeyi takip etmek kolay oluyor ;) Towsonu2003 01:47, 17 Şubat 2007 (UTC)

Sayın Towsonu2003, yukarıda benim bir şeyleri savunduğumu iddia etmektesiniz. Madde geçmişini okursanız ve eğer tükçenizde yeterliyse öyle bir savununun olmadığı gibi imasının dahi olmadığını göreceksiniz. (Derneğin söylemleri derneği bağlar lütfen şahsımı direk hedef göstermeyiniz.) Lütfen gerçekliği olmayan ifadeler ile insanları zan altında bırakmayınız! Bu tarz ifadeler kullanmaya devam etmeniz halinde sizi şikayet edebileceğimi bilmenizi isterim. Saygılarımla.--Etrüsk 14:30, 17 Şubat 2007 (UTC)

;)
Towsonu2003 16:15, 18 Şubat 2007 (UTC)