Tartışma:Kriptoloji

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Tek sayfada birleştirilmesi gerekiyormuş.[kaynağı değiştir]

07:53, 27 Ağustos 2008 (UTC)~

çırpı fonksiyonları ne demek?[kaynağı değiştir]

hash fonksiyonlarından mı bahsedilmek istenmiş acaba? eğer öyle denmek istenmişse yanlış olmuş.

ayrıca kriptoloji kriptografi, kriptoanaliz, steganography gibi inceleme alanlarını da barındıran şifreleme bilimidir demek ve aşağıdaki yönlendirmeleri ilgili başlıklardan yapmak bence daha doğru olur.

--A. Murat Eren 10:45, 3 Nisan 2006 (UTC)

Bu yazı da [1] adresinden (hafif değişikliklerle) alınmış gibi.

Kaynakla İlgili[kaynağı değiştir]

Kim kaynak başlığını açtıysa lütfen sonraki yazılarında imza bıraksın. Bu şekilde yazılarla ilgili cevapları kişiye özel olarak atabiliriz.

Evet haklısınız oradan alınmış gibi ama o yazının da başka bir siteden alınmış olma ihtimali var. (Hem de yüksek)

Ayrıca, yazının herhangi bir yerden değiştirilerek alınmasında bir sorun görmüyorum. Daha iyisi hazırlanana kadar o şekilde durması, hem katkıda bulunacak olanlara fikir verebilir, hem de en azından Vikipedi'de "Kriptoloji" adlı bir sayfa olur. Başlangıç için hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum.,


Daha iyisinin hazırlanması konusuna gelince, bu konuda sizin ve A. Murat Eren'in (eğer isterse) yardımlarınızı bekliyorum. Ben tarih kısmına el attım.

--Physician 16:10, 23 Temmuz 2009 (UTC)

Tek maddede birlestirme[kaynağı değiştir]

Bu yazi icinde Kriptoloji=Kriptografi + Kriptoanaliz sekilende bir ifade bulunmakta. Bundan acik ki kriptoloji bir ust kategori ve kriptografi bir alt kategori. Ben Turkce Vikipedia'da bulunan iki maddenin iceriklerini detayli incelemedim. Ama verilen ifadeden iki konunun ve iki maddenin degisik sekilde (biri daha genisce digeri daha ayrintili) incelenmesi imkan dahilinde. Onun icin bulunan iki maddenin tek madde halinde birlestirilecegine, iki maddeyi ayri tutup iki maddenin iceriklerinin incelenip birbiri ile cakisirlarsa degistirilmelerini ve kriptoanaliz maddesinin biran once gelistirilmesini oneririm.noyder 14:34, 8 Haziran 2010 (UTC)