Tartışma:Keçuva dilleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Kolombiya (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kolombiya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kolombiya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Arjantin (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Arjantin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Arjantin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Arkadaşlar bu sayfanın adının Türkçe okunuş kurallarına göre Türkçe okunuşu ile yazılması lazım. Sanırım Kueçua gibi bir şey olacak. Ruzgarmesaj 19:15, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Sevgili Rüzgar, interwikileri %80 Quechua diye girilmiş. Ayrıca metinde hep Quechua diye yazdım. Türkçe okunuş varyasyonlarını ise yönlendirme yaptım. İyi çalımalar--Baylanmsj 20:49, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Bu dili konuşanlar, dillerine "runasimi" derler. Neden İspanyolların ve Amerikalıların bu dile yanlışlıkla verdikleri adı kullanıyoruz?

Dilin adı Runasimi'dir. "Keçuva" değildir. Runasimice konuşan bir kişiye "Keçuva" dediğinizde bişey anlamaz. Çünkü öhyle bir söz yok.

Başlık Runasimice olarak değiştirilmeli.

--76.31.238.174 00:57, 27 Aralık 2011 (UTC)