İçeriğe atla

Tartışma:Kayalık bahçe

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kayalık bahçe (rock garden), ayrıca taş döşeli küçük bahçe (rockery) veya alp bahçesi (alpine garden) olarak da bilinir.

Yukarıda bulunan cümlede rock garden için uygun bir terim bulabilmdim fakat,

rockery kelimesi için bulduğum kelimeler topluluğu biraz uzun gibi fakat idare ediyor,

alpine garden fakat bunun için tam bir terim bulamadım, alplere ait gibi kelimelerde komik duruyor. Konu ile ilgili olanlar varsa fikirlerini belirtmeleri çok güzel olacak. Şimdiden teşekkürler --Ugur Basakmesaj 09:19, 6 Mayıs 2006 (UTC)

Seslisozluk rockery icin taş yığınından yapılmış çiçeklik diyor ama alp bahçesi bana biraz acayip geliyor. Alpine bu anlamda galiba yüksekliği belirtiyor. Yüksek dağ bahçesi veya dağ bahçesi olabilirmi acaba? --Pinar 09:41, 6 Mayıs 2006 (UTC)
Rock garden'a kayalık bahçe olarakda rastladım o idare ediyor sanırım, alpine ise dediğin gibi Alp bahçesi biraz komik duruyor:) rockery içinde senin dediğin taş yığınından yapılmış çiçeklik daha güzel olmuş. alpine içinse yüksek dağlara özgü,alp dağlarına ait ve ağaç sınırının üstündeki bölgeye özgü gibi anlamlar çıkıyor onuda şimdilik yüksek dağ bahçesi yapayım:) bilen birisi çıkarsa uygun terimleri ekler sanırım. İlgin için teşekkür ederim. --Ugur Basakmesaj 09:24, 8 Mayıs 2006 (UTC)