Tartışma:Karesi Beyliği

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

karesi beyliğinin önemli tarihleri ve olayları hakkında fikir ayrılıkları vardır. ajlan beyin kim olduğu tartışmalıdır. Osmanlıya katılmanın 1335 olduğunu söyleyenler olduğu gibi, 1345 diyen tarihçilerde mevcuttur. Karesi beyin çoğunlukla, 1328'de öldüğü düşünülüyor. demirhan beyin 1328te tahta geçtiği, 1333'te ibni batutanın karesi merkezine (memleket-i akira) geldiği biliniyor. bu tarihleri farklı söyleyenler de var tabi. denizcilik faaliyetlerinin ve trakyaya yapılan çıkartmaların yahşi bey tarafından yapıldığı düşünülüyor. Sonuç olarak; Karesi beyliği hakkında genel olarak aynı, ama ayrıntılarda çok farklı tarih sürümleri ile karşılaşmaktayız.--88.247.192.227 20:03, 11 Ağustos 2008 (UTC)

MEB tarafından basılmış Ortaöğretim Tarih ders kitapları ve çoğu ansiklopedide Karesioğulları ismi geçmekte. Sayfa isminin Karesi Beyliği yerine Karesioğulları Beyliği şeklinde değişmesi daha uygun olmaz mı?--NicoMesaj 15:37, 30 Mayıs 2012 (UTC)