Tartışma:Karel Čapek

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Sinema (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sinema maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sinema kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Çekya (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çekya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çekya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Arkadaşlar bence bu Türkçe okunuş konusuna biraz özen göstermeliyiz. Ben bu kişinin ismi nasıl bilmiyorum şimdi capek mi çapek mi? Parantez içinde yazarsanız türkçe okunuşunu, bilgiyi doğru öğrenmemiz açısından daha faydalı olur diye düşünüyorum.Ruzgar


Arkadaşlar,malesef Çekçe Karel Čapek nasıl okunur bende bilmiyorum.Bilen birisi varsa tartışma bölümüne lütfen yazsın.

Devrim - 12 Kasım 2005

  • Karel Çapek (Karel Čapek) diyebiliriz , şu adreste okunuşu real media biçiminde mevcut. Başlığı da böyle yazmak lazım bence , aksi takdirde insanlar nasıl yazıldığını bilmedikleri "Č" harfini yazamayacaklarından arama yapabilmeleride imkansız olacak.

http://www.locallingo.com/czech/pronunciation/index.html Selkem 16:06, 12 Kasım 2005 (UTC)


Teşekkürler Selkem, Karel Capek şeklinde de bağlantı verildi.(kübra)

Sonuçta tüm yazılı kaynaklarda yazılış dikkate alındığı için yazılışı sayfa adı olmalı diye düşünüyorum.Ancak okunuşunu altbilgi olarak makaleye ekliyorum.

Devrim - 12 Kasım 2005 18:14

  • Orjinal ismi (Karel Čapek) ana makale yapmamiz ve daha yaygin veya olasi versiyonlari (Karel Capek, veya okunusu Karel Çapek) bu ana makaleye yonlendiririz. Bu en dogrusu olur, hem ulasilabilirligini garanti ederiz hem de insanlar 'orijinal ozel ismi' gorurler isin sonunda (: Okunusu buldugun icin cok tesekkurler Selkem, bir cok biyografi makalesinde okunuslara ihtiyac duyuyoruz, istersen bir bakabilirsin. Kubra 19:10, 12 Kasım 2005 (UTC)

Bu şeytiğiniz bilgi kütüğünüzn adı Türkçe değil mi yahu ey kullanıcılar nasıl olurda Türkçe de olmayan bir harf ile madde yazarsınız. Asıl diğer adları Türkçe adına şeydin yaff. En derin Kımıllığım adına--Kımıl Zararlısı 17:03, 13 Haziran 2006 (UTC)