Tartışma:Karakeçili aşireti

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK


irkcilik yapiyorsaniz bahri seviyeli bir sekilde yapin. Bana Siverek Karakecillilerin (ki Kürtce "Qêrgech" denilir, etimilojik acidan bir göz gecirmekte yarar vardir), bu maddedeki Karakecililerle ilgisi olduguna dair bir adam akkili kaynak gösterin...--Baran Ruciyar 21:32, 25 Şubat 2012 (UTC)

Karakeçili aşireti Türkiye'ye yayılmış en büyük Oğuz (Türkmen) Boylarından bir tanesidir.Türkiye şehirlerinin bir çoğunda karakeçili köyü ve yerleşimi bulunmaktadır.Örnek verilmek istenirse Kırıkkale Karakeçili ilçesi Şanlıurfa Siverek Karakeçili köyü ve karacadağ yöresinde bulunan 58 Karakeçili Türkmen köyü Kaynak belirtmek gerekirse * Karacadağ Türkmen Derneği,bir diğer örnek Siverek ilçesi karakeçili şenlikleri * Geleneksel Karakeçili şenlikleri

Kendiniz calip kendiniz oynuyorsunuz. Kurdugunuz o siteyle sacma sapan iddialarinizi kanitlamaya calisiyorsunuz. Siverekteki bütün karakecililer kürtce konusur, daha dogrusu ana dilleri kürtcedir, dolayisiyla kürtlesmislerdir. Yaptiginiz bir iki senlikle dagitiniz bir iki torba makarnayla 80 yilldir basarili olmuyan asimilasyon politikasinin son kartlarini oynuyorsunuz. Gidip istediginiz yapabilirsiniz, ama insanlari dezenforme etmeye hakkiniz yoktur. --Baran Ruciyar 17:02, 29 Şubat 2012 (UTC)

Ha bu arada Tirkan asiretinin Türklerle bir ilgisi yok. Tirkan diye bir isimde yok aslinda bu asiretin kürtce adi Têrikan (Teyrkaan diye okunur) dir (bknz: Terıkan). Sykese göre Ermeni menseli bir asirettir. Bu asiret sadece Siverekte degil, Hani, Ergani'de de vardir. Yine Ankaranin Haymana ve Bala ilcelerini bundan 300 sene önce iskan edilen kürtler arasinda da yine Têrkan diye bir asiret vardir. Gölkalpin iddiasi tamamiyle yersiz. Sapikliklarinizla bir yere varamasiniz. Türklesmis onlarca kürt asireti oldugu gibi, kürtlesen onlarca türkmen asireti vardir, bunu kabul edeceksiniz, hem siz hemde kürtler! bu ayni cografyada yasiyan halklar acisindan dogal birseydir!--Baran Ruciyar 19:33, 29 Şubat 2012 (UTC)

Herşey siyaset üzerine kurgulanırsa senin gibi düşünür herkez baran ruciyar Dünün mazlumu kültürel hakları zayıf devletle sorun yaşayan kürtler bugün sosyal ekonomik alanda ilerledikçe Bugünün baskıcı toplumu olmaya başlar, bölgesinde kendinden olmayan herkezi asimile etmeye kalkar aynen senin yaptığın gibi Güneydoğuda Araplar, Türkmenler, Zazalar ve Süryaniler sizin gibi bakıp düşünmediği için Bugün Senin gibi düşünenler Zazalar kürttür diyebiliyor bunu zazaların geneli kabul etmiyor,Bingöllü Zaza kökenli Bakan Cevdet yılmaz Trt Zazaca isyanı Trt Zazaca ,Güneydoğuda yaşayan Türkmenleri Karakeçili, beydilli, bayındır, İsotçu ve daha bir çok türk kökenli unsuru asimile etme çabanız gibi Diyarbakırlı Türkmen isyanı Arapları bile bunlar kürtlerin asimile olmuş hali diyebiliyorsunuz ki Arapların anadili Arapça kendine özgü yaşam tarzı Acı kahvesi mırradan tutunda giydikleri entarilere kadar Düğünlerde Halay başının tesbih sallaması Türkler ve Kürtlerde Mendil sallanır Buna benzer birçok görünebilen Fark vardır Siirt Arapları,Mardin arapları Peki Osmanlı kayıt defterlerinde Şanlıurfa karakeçililerinin Türkmen-Yörükan tarifesinden olduğunu biliyormusun Kültürlerinin hayvancılık ve yaylak-kışlak gibi konar göçer olduğunu kıl çadırlarda yaşayıp sonradan yerleşik hayata geçtiklerinin farkındamısın Şanlıurfa Karakeçilileri,Karacadağ Türkmen derneği, Türkmen-alevi Kısas beldesi,Bozova Yaslıca beldesi Türkmenleri,Ceylanpınar Özbekleri Evrenpaşa köyü, Şanlıurfa tülmen köyü,Birecik Tilmusa köyü

De here lo seninle ugrasamam ben, benim zamanim cok kiymetli. canimi sikma, görende sanki makalede kaynaksiz bir degisiklik yapmisim sanacak, internetten kopyaladigin absürd ithamlarina ayiracak zamanim yok. Birde benim sözde etnografik derslere ihtiyacim yok. Kürdistanda asagi yukari kim nerede ne konusur bilirim. Ajitasyona ve konuyu genellestirmeyede gerek yok. Kimse Kürdistandaki Türkmenlerin varligin inkar etmiyorki, bu celal niye? Burada kisacasi kürtlesmis bir asiretten bahsederiyoruz, asimile etmek gibi birsey yok ortada. Siverek ve Viransehirdeki Karakecililer kürtlesmislerdir, isi sizin gibi damardaki kana indirgemeden kimse karakecililere türk/tatar/türkmen diyemez. Kürtce konusurlar ve kendilerini kürt bilirler. Tipki türklesmis onlarca kürt asireti gibi. Kaldiki asiretler müstakil olusumlar degiller, zamanlar büyürler, kücülürler, kendileri göc eder ama isimler kalir vs.. Karakecili asiretinin bir kac tayfasi kürtce isimler tasir, belliki zamanla bu asirette baglanmis kürt tayfalaridir bunlar. Herneyse konuyu uzatip sulandirmaya gerek yok. Bundan sonra tepenizdeyim. Badilî ve diger sözde kürtlesmis asiretlerle ilgili makallelere pek yakinda el atacagim. Varsa iddialarini kanitliyacak tarafsiz kaynaklarin makaleye eklersin, bizide aydinlatmis olursun, yoksa bu romantik büyük türkmenistan hayallerinle sana iyi geceler diliyorum. Konu benim icin burada bitmistir! --Baran Ruciyar (tartışma) 23:14, 4 Mart 2012 (UTC)

Sen !!! Öncelikle Saygılı olmayı insanlarla bilgi paylaşımı içerisine girmeyi öğrenecek düzeye ulaş.birde sebepsiz bu argo ağız tabirlerini bırakmanı öneririm, bilgi sahibi düşünen insan konuşmayı bilen insandır.Bilgi paylaşımı aktarımı tartışma ortamını Bilgiye dayanarak yapmanı dilerim Siyasi fikirlerine göre vikipedi sayfalarını kullanarak değil.

Bunlardan sonra anlayabildiğin kadarıyla burada bir çok kaynak mevcut, örnek kaynakları okuman için * Şanlıurfa Karakeçilileri anlamadıysan bunuda okuyabilirsin,Karacadağ Türkmen derneği ,Canlı dinleyip görmen için * Urfa Tv Karakeçili belgeseli Umarım senin için yararlı olur,"Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp derler".Bu dayatmacı zihniyetinden de vazgeç daha faydalı olabilirsin Saygılar sunarım...

Ahmak kesmene gerek yok, zaman kitligimdan bahs etmistim. Dayatmaci ve siyasi fikirlerini öne cikaran acaba kimdir burada? damardaki "kandan" ve isimden yola cikaraktan bu insanlarin en az 200 yillik tarihlerini inkar eden senmi yoksa benmiyim? Siverekteki karakecililer kürttür (cünkü kendilerini kürt bilirler bunu sende biliyorsun) ve kürtce konusurlar, sen gelmis burada bunu inkar ediyorsun vahim olan budur. Ve konu bitmistir.--Baran Ruciyar (tartışma) 20:33, 5 Mart 2012 (UTC)

Gerçekler gün gibi ortada arşiv belgeleri,yapılan araştırmalar hepsi Karakeçili aşiretinin Türkmen olduklarını göstermektedir.Burada yapmak istediğin sanırım ırkçılıktır baran ruciyar efendi nedense sadece birkaç kelime söyleyince koskoca bir toplumu kürt yapmak istemen kaynaksız belgesiz kulaktan dolma kelimelerle sayfayı derlemeye kalkmışsın Hiç yakışık almamış.

Karakeçililer Türkmen Aşiretidir. Siverektekiler kaçıncı Karakeçili Türkmen Şenliğini kutluyorlar öğrenmelisin ,Kurulan Karacadağ Türkmen dernekleriyle sosyal kültürel faaliyetlerini yürütmekteler onlar zaten kültürlerini benliklerini yaşıyorlar.Sen görmek istemiyorsun güneydoğuda yaşayan herkezi zorla kürt yapmaya göstermeye çalışman çok yanlış.

  • Irkçılıkla bir ilgisi yok. Karakeçililer'in Türkmenlikleri tapu kayıtları ile hiç bir tartışmaya yer bırakmayacak şekilde açık ve nettir. Güneydoğulu herkesi Kürt olarak tanımlamak esas ırkçılıktır. Güneydoğu nüfusu %20-25 oranında Türk'tür. Bundan başka Arap kökenliler vardır ki çok önemli bir nüfus oranına sahiptirler. Ayrıca Dağıstan ve Kafkasya muhacirleri de yaşamaktadır. Bundan başka oraya çok önceden yerleşip zamanla Kürtleşmiş olanlar vardır. Güneydoğunun tamamen Kürt gibi gösterilmeye çalışılması anlamsız ve ırkçılıktır. GÜneydoğunun %50'si Kürt değildir.

Abdulhamid han ve Muhafızları Karakeçililer[kaynağı değiştir]

Son kudretli Osmanlı İmparatorluğu padişahı II. Abdülhamid dikkatli zeki ve cesur bir insandı döneminde olan olaylar gereği savaşlar iç karışıklılar sonucu Sarayını ve Osmanlı ailesini korumak için Anadoludan Özel bir birlik oluşturulması emrini vermiştir.Bu muhafız birliği Abdulhamid hanın istediği özellikler kapsamında Osmanlı devleti kurucusu Osman Gazi ve onun babası Ertuğrul Gazi ile Söğüte gelmiş Ailelerden seçilecekti. Bunlardan yakışıklı boylu poslu iyi eğitimli olanları ileride subay olacaklar seçilecekti 30 kadar seçilen Özel muhafız Karakeçili Türkmenlerinden Oluşmaktaydı.

Abdulhamid han Karakeçililere aynen şöyle demiştir Onlar benim öz be öz hemşerilerimdir.

Karakeçili Aşireti Bilimsel Araştırmalar[kaynağı değiştir]


Karakeçili örnek yerleşim birimleri

Kayı boyunun Malazgirt ile geldikleri kesin değil.[kaynağı değiştir]

Kayı boyu Hülagü Han dönemi gelmişlerdir. Yani Malazgirt ten çok sonradır. Erkun (mesaj) 09:38, 30 Ocak 2017 (UTC)

Gibbons, P. Linder, Haywood, Imber, Fuat Köprülü, Halil Inalcık, Aşıkpaşazade gibi çoğu kaynak ilhanlı dönemi geldiklerini belirtirler.