Tartışma:Karahanlılar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Karahanlı devletinin kuruluşunun hep tartışma konusu olduğu belirtilmektedir. Ancak bu giriş cümlesinden sonra bütün kaynakların devletin kurucusu konusunda (Saltık Buğra ) hemfikir olduğunu okuyoruz. Yani bu metinden anlaşıldığı kadarıyla ortada pek tartışılan bir şey yok. Tartışmanın ne olduğu netleştirilirse, daha iyi olur diye düşünüyorum. Kolay gelsin. Nedim Ardoğa 09:13, 28 Temmuz 2009 (UTC)


osmanlı devleti :osmanlı devletinin kuruluşu (1299)kayı boyunca ait ertuğrul gazi yönetimindeki aşiret Anadolu Selçuklu zamanında Ankara dolaylarında yerleştirilmiştir ARKADAŞLAR:KOLAY GELSİN YAZAN:EKREM KALE

Karahanlılar mad. hk.[kaynağı değiştir]

Karahanlılar maddesinin içinde kuruluş tarihinde çok tutarsızlıklar var. İlk satırlarında, kuruluş yılı 942, bilgi kutusu haritasında 992, bilgi kutusunun altındaki "Tarih" bölümünde ise 840 olarak geçmekte. Bilen kişiler tarafından acilen düzeltilmesi kanaatindeyim. Bu gibi tutarsızlıklar, Vikipedi'ye olan güveni sarsmaktadır. Yetkililerin dikkatine... --M. Yalçın Yalhı ileti 14:04, 24 Temmuz 2011 (UTC)

tarihlerde bir tartışma var sanırım. metinle bilgi kutusunu uyumlu hale getirdim. haritadaki tarihi çıkarttım. bu harita tam olarak neyi gösteriyor ona bakmak gerek.. --ki bl 14:20, 24 Temmuz 2011 (UTC)