Tartışma:Kırmızı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

"Al" Türkçedir[kaynağı değiştir]

Al sözcüğü Türkçedir. Türkçede (kırmızı dilimize girmeden önce) "al" ve "kızıl" sözcükleri kullanılıyordu. Al bayrak biçiminde günümüzde de kullanılıyor. Böri 14:18, 11 Kasım 2009 (UTC)

  • Metinde "al"ın Türkçe olup olmadığı hakkında bir yorum ya da bilgi yok, Feyza Hepçilingirler'den alıntı yapılan bilgide "Arapça al, kızıl anlamındaki "kırmıs" dilimize girince..." cümlesinde zaten Arapça'dan gelenin kırmıs olduğu bunun da al, kızıl manasına geldiği söyleniyor. Yani aksi bir durum yok...Lütfen kaynaklı metinlerde değişikliklerde itinalı davranalım. Hepçilingirler'den alıntıda yapılan değişiklik akademisyenin görüşünü/araştırmasını okura yansıtırken yanlış anlaşılmaya yol açar. Başkaca bir bilgi eklenecekse kaynaklı bilgiyi değiştirerek üzerine değil de ayrıca kaynağıyla yazılarak sunulmalı...Vikipedist 22:15, 12 Kasım 2009 (UTC)

kızıla ayrı başlık açılmalı. kızıl sanılanın aksina kırmızı değildir. mesela sovyetler birliği bayrağı kızıl zemin üzerindedir, türk bayrağı kırmızı zemin.78.169.193.82 11:14, 10 Temmuz 2012 (UTC)

Katılıyorum. Kızıl farklıdır.88.226.231.211 20:57, 28 Ağustos 2013 (UTC)