Tartışma:Jean-Paul Roux

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Bilim tarihi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilim tarihi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilim tarihi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Kaynakta yer almayan ifadelere dair kuşku[kaynağı değiştir]

  • Kolay gelsin. Maddenin bir bölümünde art arda dizilen bazı ifadeler sonrasında Roux hakkında "...konusunda çelişkili/şüpheli bulunarak sıkça eleştirilmiştir" denilmiş ve bu ifadeler için yazarın bir eseri kaynak olarak sunulmuş. Eserin Kabalcı yayınlarından çıkan 2008 baskısına bakıyordum da böyle bir ifadeyi görmeyince eserin ön söz değil, içerik sayfası belirtildiği için aslında başka baskılarda da bulunmadığına dair bir kuşku duydum. Acaba bu katkıyı yapan kullanıcı eserin ilgili bölümüne kaynakta yer alan biçimiyle sadık kalarak mı ifadeyi yazmış diye sormak isterim. Kabalcı Yayınevi, Şubat 2007, sayfa 29 olarak verilen kaynakta gerçekten de Roux'ya dair böyle bir eleştiri var mıdır, yoksa yok mudur? Bendeki baskıda yok. Vitruvian (mesaj) 16:41, 7 Mart 2016 (UTC)