Tartışma:Jandarma Genel Komutanlığı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Jandarma Türkiye[kaynağı değiştir]

Merhaba, Jandarma Genel Komutanlığı sayfasının adını Jandarma (Türkiye) olarak değiştirmişsiniz. Şimdi aslında bu benim niye aklıma gelmedi diye kahroluyorum emin olun. Gerçekten ben (arkamda bu konuda düşünen büyük bir topluluk olduğunu biliyorum) zaten bu birimin adının Jandarma Genel Komutanlığı olarak adlandırılmasına kızıyorum. Hem Avrupa Birliği hem gelişmiş dünya devletleri hemde pek çok İnsan hakları kuruluşunun da "Hiçbir güvenlik (emniyet-asayiş) kuvvetinin askeri kuvvet olamayacağı" açıkça belirtilmiştir. Burada size söylediğim ve anlattığım konu hiç bir şekilde siyasete girmemektedir. Tamamen insanların yararı için tamamen toplumun amacına hizmet etmeye yönelik bir fikirdir. Şimdi size yazdığım bu yazıyı Jandarma (Türkiye) sayfasının mesajlar bölümüne de yapıştıracağım. Yakında Jandarma Genel Komutanlığında askerlerin kaldırılması ve tamamen İçişlerine bağlanmasını diliyorum. Çünkü koskoca dünya devletlerinde askeri güvenlik kuvveti olarak kalan kuvvet sadece Türkiye ve Cezayir Jandarmasıdır. Sizi gerçekten tebrik ediyorum. İyi günler dilerim

Ülke geneli görev alanı yüzölçümü[kaynağı değiştir]

İlk paragrafta "...%92sini kapsamaktadır..." ibaresi güncel değildir. En geç, 2000'lerin başından kalma bir bilgidir. Bu rakam günümüzde biraz daha aşağıdadır.88.250.237.212 02:41, 13 Temmuz 2016 (UTC)

Kıyı ve sahillerin güvenliğini sağladığı bilgisi[kaynağı değiştir]

Bu bilgiye kaynak olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı Kanunu verilmiş. Kanun'da böyle bir ifade göremedim. Hangi maddesinde belirtilmiş?-Neolegen (mesaj) 19:36, 17 Ekim 2016 (UTC)

Komutanlığın adı madde adına uygun gözükmüyor çünkü sadece genel komutanlığı temsil ediyor sayfanın adı Türk Jandarması olarak değiştirilmelidir.178.241.150.144 08:45, 31 Aralık 2016 (UTC)

Kurum için Kanun'da Jandarma Teşkilatı ve Türkiye Cumhuriyeti Jandarma Teşkilatı adları kullanılmış. Madde adı değişecekse bu yönde bir değişiklik daha yerinde olur. --Neolegen (mesaj) 23:50, 1 Ocak 2017 (UTC)
Madde adının uygun olmadığını düşünüyorum. Bu maddenin ismi sadece genel komutanlığı temsil ediyor gibi. Bu nedenle sayfanın Türk Jandarması olarak yeniden düzeltilmesi veya yönlendirme üzerinde taşınması daha yapıcı olacaktır.--Ahmet Akman31 (mesaj) 17:00, 30 Haziran 2017 (UTC)