Tartışma:Hicret

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Değişikliklerle ilgli notlar:[kaynağı değiştir]

  • Kaçmak kelimesinin ilk tanımı TDK Sözlüğünde "hızla koşup saklanmak, ya da kimseye bildirmeden bulunduğu yerden ayrılmak, firar etmek." olarak belirtilmiştir. Hicretten müslümanlar Mekke'de önce çok ağır şartlarda yaşamalarına rağmen ani bir "kaçış" yapmamışlar, gruplar halinde şehirden ayrılmışlardır. Etraflarında bir abluka da olmadığı için kaçmak kelimesini "firar etmek" anlamında kullanılması da doğru olmayacaktır. Bunun yerine "kurtulmak" ( İstenmeyen, sıkıntı veren, hoşlanılmayan bir kimseden, bir yerden, bir durumdan uzaklaşmak) anlamında kullanılmasının daha doğru olacağı görüşündeyim.
  • Hicret'in Muharrem Ayı'nda yapılmadığını vurgulamak ve tarihi bir olay için başlangıç ve bitiş tarihlerini belirtmek yerinde olacaktır.
  • Tarihlerle ilgili olarak aynı maddenin ingilizce versiyonuna bakılabilir: https://en.wikipedia.org/wiki/Hijra_(Islam)
  • Ayrıca "Sonuçlar" kısmında belirtilen son madde revize edilerek Muharrem ayı ve Hicret karışıklığı giderilmeye çalışılmıştır.Hicri takvim Hicret'le başlamamış, Hicret'in yapıldığı yıl (ay değil) hicretten çok sonra Hz.Ömer devrinde birinci yıl olarak benimsenmiştir.

Fatih900 (mesaj) 12:57, 31 Ekim 2014 (UTC)

Saldırı konusu...[kaynağı değiştir]

parçada 'diğer Müslümanların saldırılarından korunmak,kurtulmak!' diye gecen cümle şunu mu çağrıştırıyor; Müslümanlar HZ.Muhammed Efendimize saldırı mı? Düzenliyordu?Ustagion (mesaj) 05:38, 4 Nisan 2016 (UTC)