Tartışma:Halil Berktay

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lütfen VPBanner şablonu yerine Tartışma şablonunun |proje= parametresini kullanınız.

Tirnak isaretleri arasindaki cumleler alinti mi? Alintiysa kaynagi nedir? Anlik olusturulmus bir kavram oldugunu belirtmek icin tirnak icinde yaziliyorsa daha aciklayici yazilmasi mumkun mu?

Burasi tarafsiz bir kaynak olma amacindaysa bu konulari aydinlatmaniz, kaynak gostermeniz, vikipedinin guvenilirligini artirabilir.


  • Kitaplarının Doğu Perinçek ve babasının etkisiyle yazılmış olmaları konusunda kaynak gösterir misiniz lütfen. Ayrıca bildiğim kadarıyla iki değil üç kitabı olmalı: Bir Dönem Kapanırken, Kabileden Feodalizme ve Fuat Köprülü ile ilgili bir kitap daha; ama bu eklemeyi yapmadan önce araştırıp emin olmak istiyorum. Philipcarey 08:55, 28 Haziran 2007 (UTC)

halil berktay bilimsellik,tarih ve karakter.[kaynağı değiştir]

ermeni tehciri konusunda Türkiyenin geleceğine emperyalist bakış açısıyla bakanlar tarafından oluşturulmuş tezleri Türkiyede yayan birkaç isimden birisi olduğunu düşünüyorum.Youtube sitesinde Halil berktay diye aratınca Türk Tarih Kurumu eski başkanı yusuf beyin açıklamaları da var,yani bana inanmayabilirsiniz,herkes buraya yazmakta,fikir beyan etmekte özgür ama yusuf bey gördüklerini yaşadıklarını anlatıyor.Zaten kendisi bu yüzden yani tarihimizle ilgili emperyalist bakış açısıyla oluşturulan fikirleri türkiyede bozuyordu,amerikalılar malum bu hükumetle çok rahatlar,isimlerindeki adaletten olsa gerek nerede adalet yeşerse köküne kibrit suyu ekiyorlar,maalesef ttk nın başına taner akçam gibi,berktay gibileri reklam edecek başkan lazımdı,getirdiler.Buradan yüksek puanlarla sabancı üniyi kazanıp okuyan arkadaşların da kulaklarını çınlatmak isterim,mutlaka onların arasında berktayın bu özelliklerini bilenler vardır,nasıl oluyor da onun dersine giriyor,rahat rahat dinleyip çıkabiliyorlar,doğrusu devletine ve milletine bağlılık şeklini nato toplantılarında alenen belli eden bu insanın dersine ben girsem bile fikirlerinin son derece zararlı olduğunu belirtir,katılmadığımı ve hocam olmasını kaldıramayacağımı yüzüne bildirir ve çıkardım.