Tartışma:Hafsa bint Ömer

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

"Hafsa bint Ömer" olarak sadeleştirmek gerekmez mi? Diğer benzer maddelerde sadece baba adını belirtmişiz.--RapsarEfendim? 20:19, 10 Eylül 2013 (UTC)

Yararlandığım bir çok kaynakta bu vurgu vardı diye hatırlıyorum. Sanki uzun kullanımı bir karışıklığı önlemek maksatlı. Özellikle bu isim ve bu durumda olan bir iki isim için.Yine de kısa hali üzerinden yönlendirme yapabiliriz--Eğitmenmahmut msj 20:48, 10 Eylül 2013 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı --Eğitmenmahmut msj 20:51, 10 Eylül 2013 (UTC)
Karışıklık yaratacak bir durum var mı ki? Babası Ömer olan Hafsa adında, kayda değer başka birisi var mı?--RapsarEfendim? 20:53, 10 Eylül 2013 (UTC)
Şimdilik karşılaşmadım, olursa "anlam ayrımı" da oluştururuz. Mesela Bir isim de "Safiyye bint-i Huyey bin Ahtab‎". Ben genelde tüm söylenişlerle ilgili yönlendirmeleri yaptım. Gerektiğinde yine yaparız. --Eğitmenmahmut msj 21:06, 10 Eylül 2013 (UTC)