Tartışma:Hüseyin Avni Paşa

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

sultan abdulaziz'in tahttan indirilmesinde Midhat paşa ve Mütercim Rüşdi ile ingiliz desteğiyle avni paşa tezgahlamıştır.Sultan'ı öldürme emrini bizzat kendisi vermiştir. Gerçekleştirilen darbe sonrasında sultan'ı korumakla görevlendirdiği Cezayirli Mustafa Pehlivan, Mabeyinci Fahri Bey, Yozgatlı Pehlivan Mustafa Çavuş ve Boyabatlı Hacı Mehmed Pehlivan'a verdiği emir doğrultusunda 1 haziran 1876da odasına girerek uzun bir mücadeleden sonra padişahın iki bileğini kestirmiştir ve bunun üzerine intahar ettiği açıklanmıştır fakat gerçek saklanamamıştır.Eminimki şu an yaptıklarından sonra kemikleri sızlıyordur. m. çelik

Vatana ve millete ihanet bugün nasıl varsa o günlerdede Hüseyin avni, midhat ve benzerleri eliyle vardı. Hesabın en büyügünün oldugu yerde herkes hesap verecek. genç Kullanıcı:78.164.115.56

  • Görüşlerinizi lütfen kaynaklarla destekleyerek yorum ve tehditten kaçınarak yazınız. Vikipedi'nin bir ansiklopedi olduğunu unutmayın. Burada sadece doğruluğundan emin olduğumuz ve delil gösterebileceğimiz konuları yazıyoruz. ---Vikiyazar 18:15, 28 Ocak 2010 (UTC)