Tartışma:Fahir İz

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yükseköğretim (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yükseköğretim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yükseköğretim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Fahir İz, edebiyatımızın ustalarından biri olmasına karşın hiçbir biyografi sitesi ve diğer siteler bu büyük üstat hakkında ayrıntılı bir açıklama, bir biyografi yayımlamamaktadır. Fahir Beyden çok daha önemsiz kişiler hakkında sayfalar dolusu biyografi yazıları çıkarken; Chicago Üniversitesi nde öğretim görevlisi olarak görev yapan, galatasaray lisesi, İstanbul üniversitesi gibi ünlü ve kaliteli okullardan mezun edebiyat duayeni hakkında yalnızca bir paragraflık bir metin çıkması ve bunun da 'biyografi' olarak nitelendirilmesi bizler için büyük bir ayıptır. Lütfen bir araştırmacı bu büyük usta hakkında ele avuca gelir bilgiler yayımlarsa çok müteşekkir olurum.

                                                                    Aycan PAŞAOĞLU