Tartışma:Ertuğrul Günay

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Ardından 60. Hükümet'in başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kültür ve Turizm Bakanı olarak atandı." tabiri doğru değildir. çünkü sadece seçim öncesi çekilen bakanların yerine bağımsız atanacak bakanları başbakan atar. bkz tc anayasası... bunun dışındaki bakanlar başbakanın önerisi üzerine cumhurbaşkanı tarafından atanır.

MADDE 114- Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimlerinden önce, Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanları çekilir. Seçimin başlangıç tarihinden üç gün önce; seçim dönemi bitmeden seçimin yenilenmesine karar verilmesi halinde ise, bu karardan başlayarak beş gün içinde, bu bakanlıklara Türkiye Büyük Millet Meclisi içinden veya dışarıdan bağımsızlar arasından başbakanca atanır.

MADDE 109- Bakanlar Kurulu, Başbakan ve bakanlardan kurulur. Başbakan, Cumhurbaşkanınca, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri arasından atanır. Bakanlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri veya milletvekili seçilme yeterliğine sahip olanlar arasından Başbakanca seçilir ve Cumhurbaşkanınca atanır; gerektiğinde Başbakanın önerisi üzerine Cumhurbaşkanınca görevlerine son verilir.

Bu imzasız yazı 88.241.95.25 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.