Tartışma:Endülüs

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

endülüs resimleri[kaynağı değiştir]

endülüs devletinin resimlerine biraz daha yer verebilirseniz daha iyi olur Bu imzasız yazı 88.252.101.122 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Muvahhıd devleti 1269 yılında yıkılmıştır.Düzeltilmesi lazım. TR-Buraq24 (mesaj) 08.49, 4 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Maddedenin Arapçı/İslamcı üslubu[kaynağı değiştir]

Madde içeriğinde "Emevi Devleti daha İslamiyetin ilk yüzyılı olan 7. yüzyılda Kuzey Afrika'yı tümüyle eline geçirmişti", "Tarık bin Ziyad Vizigot Kralı Rodrigo'yu ağır bir yenilgiye uğratınca...", "Müslümanlar İber Yarımadısını tamamen ele geçirmişti" benzeri açıkça taraflı ve yanlış, ayrıca da "Yine o dönemde Avrupa'nın genelinde sadece papazlar ve liderler okuma yazma bilirken Endülüs'te halkın neredeyse tamamı okuma yazma biliyordu" benzeri Avrupa düşmanlığı güden cümleler mevcut. Ayrıca Müslüman devletlerin nasıl yıkıldığı geçiştirilirken Hristiyan devletlerinki abartılarak anlatılıyor ve madde oldukça taraflı bir üslûpla yazılmış durumda. Bir kısmını düzeltmeye çalıştım ancak silinmesi mi düzeltilmesi mi gerektiğinden emin değilim çünkü çok fazla yanlış var. TheHectorDave (mesaj) 22.44, 4 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]

Endülüs kelimesinin "vandal" kelimesinden gelmesi bahsi[kaynağı değiştir]

Kaynağı gösterilemeyen bir ibarenin maddenin girişinde belirtilmesi açık bir karşı duruş, kötüleme maksatlıdır. Sonrasında bir dayanağı yoktur demek atasözümüz "Çamur at, izi kalsın" aynı meyandadır. Dolayısıyla ya kaynak gösterilmeli yada bu cümleler çıkartılmalıdır.

Teşekkürler. 94.54.61.146 11.55, 26 Mart 2023 (UTC)[yanıtla]