Tartışma:AKEL

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Emekçi Halkın İlerici Partisi sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Kıbrıs (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kıbrıs maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kıbrıs kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyalizm (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyalizm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyalizm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Emekçi Halkın İlerici Partisi adını kullanan bir haber, bir kaynak bulamazsanız. Bu parti her yerde AKEL olarak geçer. Ad değişmeli. --82 ~145 ileti 20:28, 2 Şubat 2011 (UTC)

Partinin resmi sitesinin Türkçe bölümünde, bu isim kullanılmış: http://www.akel.org.cy/nqcontent.cfm?a_id=1&lang=l2 Cemyildiz 12:55, 7 Şubat 2011 (UTC)
Resmi sitesi dışında bu açık ismi kullanan bir kaynak yok. Ada gazetelerinin tamamınfa kısaca AKEL deniyor. --82 ~145 ileti 13:28, 13 Mayıs 2011 (UTC)

Bu partiye komünist demek yanlış. Parti ismi bölümünde "İlerici" ifadesi var ki bu ifade Reformculukla özdeşleşir. Üstelik Proletryaya emekçi ifadesi kullanmak fazla bayağı duruyor. Yani komünizmi hedeflese bile Devrimci ya da İhtilalci, dolayısıyla Marksist bir parti değildir.78.187.137.215 11:00, 18 Nisan 2012 (UTC)