Tartışma:Elizabeth (Birleşik Krallık ana kraliçesi)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Deniz Demir 28 tarafından 2 yıl önce Ana kraliçe başlığına
Vikiproje Birleşik Krallık (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Birleşik Krallık maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Birleşik Krallık kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Ana kraliçe[kaynağı değiştir]

@Deniz Demir 28, "ana kraliçe" dedik de o aslında mother queen, queen mother ise "kraliçenin annesi" anlamında sanıyorum ki :) NanahuatlEfendim? 09.30, 28 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla

Bende bir süre boyunca anlamını öyle sandım. Ancak onun anlamı Kraliçe'nin annesi değil. Queen Mother ünvanı hüküm süren Kralın, Dul Kraliçe annesine verilen ünvandır.
Örneğin Teckli Mary'nin eşi Kral 5.George öldüğünde yerine sırasıyla oğulları Edward ve George geçti. O süre zarfında Kraliçe Mary'e Queen Mother denildi. Fakat Mary o ünvanı kullanmak istemediğinden Queen Mother yerine resmi ünvanı olan Her Majesty Queen Mary.'i kullanmaya devam etti. ~~~~ Deniz Demir 28 (mesaj) 10.06, 28 Temmuz 2021 (UTC)Yanıtla