Tartışma:Ecialan, Lapseki

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

ÇANAKKALE'den Ulaşım Çanakkale-Eçialan 60 km. Çanakkale-Lapseki karayolu üzerindeki Umurbey Beldesi’nden geçildikten sonra, Hacıgelen, Balcılar köylerinden sonra Eçialan’a ulaşılır. Pazartesi, Salı, Cuma günleri Çanakkale Otogarı yanından saat:14.00 gibi köy arabaları aynı güzergahtan Eçialan’a ulaşır .

LAPSEKİ'den Ulaşım

Lapseki-Eçialan 43 km. Lapseki-Çanakkale karayolu üzerindeki Umurbey Beldesi’nden geçildikten sonra, Hacıgelen, Balcılar köylerinden sonra Eçialan’a ulaşılır. Cumartesi öğleden sonra köy arabaları aynı güzergahtan Eçialan’a ulaşır.

BİGA'dan Ulaşım

Biga-Eçialan 35 km. Biga'dan çıkışta Bakacak yolu takiben, Bakacak-Arapçeşme-Bezirganlar-Paşaçayı-Ramazanlar güzergahından Eçialan'a ulaşılır. Biga'dan Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri 14.30'da Biga otogarından Kalkanköy arabaları Aynı güzergahtan köye ulaşır. Çan-Eçialan 33 km. Çan-Durali-Kocayayla-Dondurma üzerinden Eçialan'a ulaşılır

ÇAN'dan Ulaşım

Çan-Eçialan 33 km. Çan-Durali-Kocayayla-Dondurma üzerinden Eçialan'a ulaşılır.

 MERKEZ               UZAKLIK (KM) 
 Çanakkale İl Merkezi          60 
 Lapseki İlçe Merkezi          43 
 Çan İlçe Merkezi              33 
 Biga İlçe Merkezi             35 
 İstanbul (Lapseki Üzerinden)  325 
 Ankara (Lapseki Üzerinden)    665 
 İzmir (Çanakkale Üzerinden)   385 


    • Köyde yalnızca Vodafone'nun hizmeti bulunmaktadır


Eçialan köyünde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı YATILI İLKÖĞRETİM BÖLGE OKULU (Y.İ.B.O.)bulunmaktadır.


1952-1953 Eğitim-öğretim yılında Eçialan İlkokulu açıldı.

1975-1976 Eğitim-öğretim yılında Eçialan Ortaokulu açıldı.

1997-1998 Eğitim-öğretim yılında Eçialan İlkokulu ve Eçialan Ortaokulu birleştirilerek Eçialan İlköğretim Okulu olarak eğitim-öğretime devam edildi.

1998-1999 Eğitim-öğretim yılında çevre köy okulları kapatıldı. Öğrencileri Eçialan İlköğretim Okulu'nda taşımalı eğitime başladı.

1999-2000 Eğitim-öğretim yılında Eçialan İlköğretim Okulu, yeni yapılan binasına taşınarak, Eçialan Yatılı İlköğretim Okulu olarak eğitim-öğretime başladı


Gönderen:Atik