İçeriğe atla

Tartışma:Ebru Polat

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şurada bir kullanıcı değişiklik özeti ile şikayette bulunmuş. Tam yapamamış ama şikayet sayabiliriz. Maddenin geçmişinden anladığım kadarıyla bir ismin madde içinde geçmesinden rahatsız. Haklı gerekçeleri ve özellikle de kişisel hayatın gizliliği konusu olabilir. Kullanıcının şikayet özetinde "Yasal hakkımı kullanmadan önce" gibi bir ifadesi var. Bu buraya yapılmış bir tehdit. İlk olarak EbruPolat kullanıcısı ilgili ismi siliyor, bir devriye de "Gerekçe: yapıcı olmayan değişiklik + gerçek bir bilginin yayından kaldırılmaya çalışılması" özeti ile bunu reddediyor. EbruPolat tekrar silme yapıyor ve bu kez Vitruvian onaylıyor. Sanıyorum ardından da şu değişiklik gerçekleşiyor. Son olarak da bana göre bir vandal düzenleme gibi görünen şu düzeltme yapılıyor. Konuya hakim olmadığım için merak ediyorum. Silinen isim Ebru Polat'ın gerçek ismi midir? Gerçek ismi ise silinmesini nasıl değerlendirmeliyiz? Kullanıcının Viki'den tehdit yoluyla bir şeylerin silinmesini istemesi normal midir? Benzer sayfalarda bu durumu nasıl idare edeceğiz? Sadece merak ettim, bence eğer o isim gerçek ismi ise kaynaklı bir şekilde bilgi kutusunun doğum adı kısmında ve sayfanın ilgili bölümüne yazılsın. Fakat böyle bir ismi olduğunu kaynaklarda bulamadım. SM olan Hande Yener maddesinde Makbule ismi geçiyor. Şahsen ilk kez duydum bunu. Yarın Hande Yener gelip benim sadece sahne ismim gözüksün derse bu duruma politikalar nasıl cevap veriyor? Zira önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. İyi vikiler.--Kingbjelica (mesaj) 21:29, 2 Şubat 2017 (UTC)

Google aramalarında "Filiz Ebru Sarıkaya" olarak arandığı vakit tek bir tane ciddiye alınır kaynak çıkmadığı görülebilir. Buradan anlaşabileceği üzere Vikipedi'den tehdit yoluyla bir şeyleri sildirme isteğinin sonucu olarak değil, vandalizmi önlemek maksadıyla doğrulanamayan ifade kalkmış oluyor. Ayrıca şu kullanıcının amacı nedir diye bir bakılmalı. Vitruvian (mesaj) 22:06, 2 Şubat 2017 (UTC)
Şimdi bir de "Ebru" ismini çıkararak (Filiz Sarıkaya olarak) aradım ve şunun gibi haberler gördüm. Ayrıca bir de şu haber önemli gibi. Vitruvian (mesaj) 22:13, 2 Şubat 2017 (UTC)
Selam @Vitruvian.. O kullanıcı bir vandal.. Sayfa geçmişinden, özellikle de son düzenlemeden anlayacağın üzere aynı düşüncedeyiz. Tartışmayı açarken yanlış anlayabileceğinizi düşünmedi değilim. Aman diyeyim :) Bu arada tam 3 kez değişiklik çakışması oldu. Ciddi ve magazin değeri olmayan kaynak ile düzenleme yapılırsa onaylanır, aksi halde vandalizmden öteye geçmez. Görüşmek üzere, iyi vikiler.--Kingbjelica (mesaj) 22:20, 2 Şubat 2017 (UTC)
Selam Kingbjelica, hata düzeltildi diye baktığım şey, karmaşık bir konu çıktı. Eğer meraklısı varsa ve dediğin gibi iyi bir kaynak da bulunuyorsa ilgilenebilir konuyla. Yanlış anlamadım da ufak bir izahı yine de yapmış olayım dedim. İyi çalışmalar sana da. Vitruvian (mesaj) 22:35, 2 Şubat 2017 (UTC)

İyi ya. Sonunda sıra buraya da gelmis. Kaç yıldır 83lü bildiğimiz ünlü gençleşivermiş. Keşke biz de ünlü olsak da sihirli güçlerimizle yaşımız küçülse. Bravo.5.176.144.122 23:31, 25 Nisan 2017 (UTC)