Tartışma:Coğrafya

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Verilen linklerdeki www.kulturcografyasi.com sitesinde çok taraflı bilgilerin yer aldığını düşünüyorum. Her şeyden önce doğu kültürünü bir çok alt parçaya ayırıp, Avupra'daki bir sürü altkültürün hepsini bir tek Avrupa Kültürü Alemi'nde toparlarsanız, Avrupa Kültür Alemi'nin dünyanın en büyük kültür alemi olacağı kesindir.

Ama herhalde tartışmaya pek gerek yok ki, kültür alemi dendiğinde bugüne dek en geniş etkiyi bırakmış olan kültürler Şark (Doğu) Kültürleri'dir ki, madem bir ayrım yapıyoruz bunları da bir bütün olarak ele alalım.

Yanlış mı düşünüyorum? Fikirlerinizi bekliyorum. Ozgun

kaynak gösterme?[kaynağı değiştir]

Maddenin üzerinde kaynak şablonu var fakat içinde nereler için kaynak gerektiği belirlenmemiş. Kaynak gerektiren yerler belirlenirse, ekleriz, şablonu kaldırıp görüntü kirliğine son verebiliriz. Mehmet ACAR 05:51, 10 Ekim 2014 (UTC)

Coğrafyanın beş unsurundaki yer ve mekan kavramları...[kaynağı değiştir]

Yer kavramıyla mekan kavramının eş anlamlı olmadığını düşünüyorum. Soja,Massey,Harvey gibi pek ünlü coğrafyacıların bu konuda "ağlar ve ilişkisellik durumu" üzerine olan noktalarına dikkat edilmediğini düşünüyorum. Ayrıca Lefebvre, Castells gibi isimlerin de mekan felsefesine dair sunduğu katkılar açık. Bu bağlamda yer ile mekan kavramını ayırmak, belki de coğrafyanın unsurlarını çağın anlayışına uygun şekilde düzenlemek gerekiyor. Coğrafyanın unsurları hakkında yazılan yazıların da güncelliği de tartışılır pozisyonda. Bu yönde bir arzu olursa coğrafyanın mekana içkin bakış açılarını da maddeye eklemek isterim. Ayrıca "Batı Coğrafya"sının tarihiyle bir bilimi anlatmanın sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.

Lineer şekliyle bir gösterim eklenerek coğrafi düşünce tarihini de tasarlayabiliriz. Paradigmatik dönüşümleri de bu sayede okuyuculara göstermiş oluruz. Geographein (mesaj) 00.22, 6 Ocak 2023 (UTC)[yanıtla]