Tartışma:Clements Markham

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Antarktika (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Antarktika maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Antarktika kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Taslak olarak kalamaz mı? Bu kadar emek boşa gitmesin...Vikiçizer 13:13, 31 Ağustos 2010 (UTC)

Sabah değişiklerde yardım başlığını da görünce bir ucundan da ben tutayım dedim nacizhane =) çevriye sadık kalmaya çalıştım,dilimize uygun olmayan kelimeleri ve kalıp sözcükleri bizim anlayışımıza göre düzelterek çevirdim.Beğenirseniz ne mutlu bana =) İyi vikilemeler =) UnicornuS 08:24, 12 Eylül 2010 (UTC)UnicornuS

Bu maddenin son paragrafını kontrol edebilecek, İngilizcede ileri seviyeye ulaşmış olan çeviri gönüllülerinden yardım rica ediyorum! Bu imzasız yazı Mustafa Bakacak (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 16 Eylül 2010

"One of the main reasons for his disaffection appears to have been the severity of the corporal punishment that was constantly administered for what in his view were trivial offences." cümlesinin kontrol edilmesi bekleniyor. Cümle, yaklaşık olarak tam anlamıyla tercüme edilecektir.--Mustafa Bakacak ileti 10:34, 18 Eylül 2010 (UTC)

Cümleyi kontrol edebilir misiniz? --Mustafa Bakacak ileti 10:57, 18 Eylül 2010 (UTC)

Burada "sanki ölü bir tilkiymiş gibi alkışı bıraktılar" ifadesini yazdım ama bunun tilkiyle ne gibi bir ilgisi olduğunu anlayamadım. --Mustafa Bakacak ileti 22:40, 19 Eylül 2010 (UTC)

Herkese selamlar! Tercüme gönüllüleri grubundan bu maddenin kontrol edilmesini rica ediyorum. --Mustafa Bakacak ileti 23:01, 19 Eylül 2010 (UTC)

"Habeşistan" başlığı altındaki cümleleri tekrar gözden geçireceğim. Daha sonra tüm maddeyi gözden geçireceğim. --Mustafa Bakacak ileti 10:00, 20 Eylül 2010 (UTC)

"Markham had, through his various activities, come to know many influential people, and during the early 1870s used these connections to make the case for a Royal Naval Arctic expedition." cümlesini tercüme etmeyebilirim. "Çok zor" geldi bana. --Mustafa Bakacak ileti 14:59, 20 Eylül 2010 (UTC)

Maddenin bu hâliyle seçkin madde olarak değerlendirileceğini sanmıyorum.--Mustafa Bakacak ileti 09:45, 25 Eylül 2010 (UTC)

Ama madde tamamlandıktan sonra ya da öncesinde yeniden kontrol yapılır.--Mustafa Bakacak ileti 10:04, 25 Eylül 2010 (UTC)

Şu anda bu maddenin tercümesini bitirdim. Fakat "Sources" ve "Further reading" kategorilerinin yanı sıra henüz bu Vikipedi'de yer almayan maddeleri de bu maddenin seçkin bir madde olabilmesi için tercüme etmem gerektiğini sanıyorum.--Mustafa Bakacak ileti 11:07, 5 Ekim 2010 (UTC)