Tartışma:Celil Memmedguluzade

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

azerbaycan din, hurafat ile mucadele eden, ateist sayilan bir insanin turk-islam alimi gibi tanitilmasi yanlistir. makaleyi uygun sekilde degistirmeyi teklif ediyorum --ArazZeynili (mesaj) 10:17, 23 Nisan 2015 (UTC)

Celil Memmedguluzade'nin bir "Türk İslam alimi" olarak nitelenmesi doğru değildir; haklısınız. Zaten maddede "Azeri hikâye ve oyun yazarı, gazeteci, fikir adamı" olarak tanıtılmıştır; "Türk-İslam alimi" olarak değil. "Türk İslam ülkelerinde büyük yankı uyandıran "Molla Nasreddin" mizah dergisinin (1906-1931) yaratıcısı ve editörü idi.", "Tiflis’te yayımlanan Molla Nasreddin, bütün Türk-İslam dünyasında geniş bir okuyucu kitlesine ulaştı" şeklinde ifadeler var; acaba bu ifadelerden ötürü mü bir Türk-İslam alimi olarak tanıtıldığı fikrine kapıldınız? Derginin Müslüman coğrafyasında çok ilgi görüp okunduğu bilgisi editörünün Müslüman olduğunu veya İslam alimi olduğunu ifade etmiyor. Hangi cümlede, paragrafta ne gibi bir değişiklik önerdiğinizi, varsa eklemek istediğiniz bilgileri kaynakları ile birlikte belirtirseniz maddeyi geliştirmek mümkündür--Başak (mesaj) 08:39, 24 Nisan 2015 (UTC)
En başta Celil Memmedguluzade dine, gericiliğe karşı savaşmıştır. kendisi de dinsizdir. bu nitelikleri belirtilmeden Türk-İslam teriminin sık sık kullanılması makalede Türk-İslam alimi izlenimi bırakıyor. Ayrıca "Azerbaycan milliyetçiliğinin oluşmasında etkin rol oynamıştır." cümlesinden de çok şüpheliyim. Aksi için kaynaklar bulmaya çalışacağım.... yaptığınız değişiklikler için teşekkürler. ayrıca -molla nasreddin dergisi- makalesini yaratıp üstünde çalışmayı düşünüyorum. ilginizi çekerse birlikte çalışalım. ... --aruz (mesaj) 17:45, 25 Nisan 2015 (UTC)
Tabi ki ben de Molla Nasreddin dergisi hakkında makale yaratmak istiyordum. Beraber çalışabiliriz.--Başak (mesaj) 06:54, 27 Nisan 2015 (UTC)