Tartışma:CD

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Hollanda (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hollanda maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hollanda kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

İsim Değişikliği[kaynağı değiştir]

TDK, Compact Disc'in Türkçe çevirisini 'yoğun disk', 'YD' olarak yaptı. [1] Başlığı Yoğun Disk olarak değiştirmeyi öneriyorum.--78.180.50.60 20:14, 17 Ocak 2008 (UTC)

Olumlu olumsuz tepki yoksa, bu değiştirebileceğim anlamına mı geliyor?--78.180.40.176 15:57, 19 Ocak 2008 (UTC)

Diskin Türkçesi tekerlek ya da teker olduğundan Bilgi Tekerleği ya da kısaca Biltek denebilirdi. TDK'nın "disk" kelimesini içeren bir çeviri yapmasını uygun bulmadım.

Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK
Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK
Compact Disk çok daha yaygın olduğundan madde adını değiştiriyorum (Türkçe dilinde yapılan arama sonucunda "Yoğun disk" için 1.620, "Compact Disc" için ise 27.400 sonuç çıkmakta)...--Rapsar 18:01, 25 Temmuz 2010 (UTC)