Tartışma:Biyomedikal mühendisliği

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Tıp (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tıp maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tıp kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Biyomedikal Mühendisliği ile ilgili web Siteleri[kaynağı değiştir]

Biyomedikal Mühendisliği

"Biyomedikal cihaz teknolojisi" belki daha doğru ad olabilir amaçlarınız için. Ama "Biyomedikal Mühendisliği" adı uygun düşmüyor. Çünkü biyomedikal "mühendisliği"nin tanımını yapmıyorsunuz bu sayfada. Örneğin: biyomedikal mühendisliği nedir? sitesinde biyomedikal mühendisliğinin ne olduğu gayet güzel anlatılmış. Kendi şirketinizin web sitesini başka yerlerde açabilirsiniz ama burası bir ansiklopedidir ve reklam yapılamaz. Saygılar. Metal Militia 10:16, 31 Ocak 2006 (UTC)
Herhalde ne demek istediğimi anlatamadım. Biyomedikal Mühendisliği sayfasının içeriğinde (yani şu anki haliyle) mühendislik'ten filan bahsedilmiyor diyorum. Anlatılanlar aşağı yukarı Biyomedikal Cihaz Teknolojisi sayfasındakilerin özeti mahiyetinde. Yani bırakın kendi şirketinizin reklamını yapmayı bir yana, içerik sayfa adı ile bile uyuşmuyor. Google da 3 saniyelik bir gezinti sonunda bulacağınız Biyomedikal Mühendisliği sitesi, Biyomedikal Mühendisliğinin tanımını yapan pek çok siteden birisi. Dolayısıyla, Biyomedikal Mühendisliği sayfasının içeriğini olsa olsa ancak bu şekilde bilgi girerek doldurabiliriz ve sözkonusu madde de ancak bu şekilde ansiklopedik değere ulaşabilir. Saygılar. Metal Militia 00:04, 1 Şubat 2006 (UTC)

Biyomedikal mühendisliği isimli program bulunduran üniversiteler bu bölümlerinde hangi derslerin verildiğini internet sitelerinde belirtmişler.Bu referans kaynaklardan hareketle, atom, molekül, nükleer, photonik, ileri optik, kuantum, .. gibi eğitimlerin verilmediği halde mezunlarının nasıl olup da x-ışınları yada radyasyon kullanan makinelerin bakım tamiri gibi işlerle görevli olabildiklerine bir açıklama getirebilecek olan varmı?


Yada böyle bir eğitimden çıkan insanlar sağlık ortamındaki x-ray makineleri ile hava alanlarındaki, gümrüklerdeki, sanayideki x-ray makineleri arasında nasıl olup da fark görebiliyorlar ve onların bakım-tamirleri ile ilgileneMİyorlar?

Biyomedikal mühendislik?[kaynağı değiştir]

'Biyomedikal' bir sıfat olduğuna göre onu izleyen ismin -i halli olması hatalı değil mi? Dilbilgisi bakımından doğru olanı, 'Biyomedikal mühendislik' demek olmalı, 'Biyomedikal mühendisliği' değil. Örneğin, 'Kırmızı elması' demiyoruz, 'kırmızı elma' diyoruz. Google'dan arattım, farkındayım, "Biyomedikal mühendisliği" çok daha yaygın kullanılıyor ama Vikipedi'nin bir ansiklopedi olarak yanlış kullanımları desteklememesi gerekir. --İnfoCan 19:54, 23 Mart 2007 (UTC)