Tartışma:Batı Trakya

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Yunanistan (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yunanistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yunanistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Bulgaristan (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bulgaristan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bulgaristan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Selam. 144.122.250.214. arkadaşımız tatrışma açmadı... ama madde başlığını Batı Trakya yapmak istiyor. İşinin esprisini anlıyorum. Ve Batı Trakya terimi çok yaygındır. Ancak şimdi bu maddedenin içeriğine ve interwikilere bakarsak sadece Trakya'nın Yunanistan toprağında kalmış bölmünü anlattığı bellidir. Bizdeki Batı Trakya kavramı daha geniştir. Yani Batı Trakya adlı bir maddenin olmasına karşı değilim. Fakat bu maddenin şu anki haliyle sırf başlık değiştirildiğinde çelişkili bir madde olacaktır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 03:13, 7 Ağustos 2008 (UTC)


Mustafa Budak, İdealden Gerçeğe - Misâk-ı Millî'den Lozan'a Dış Politika, Küre Yayınları, BSV Kitaplığı 5, Türkiye Araştırmaları 2, Nisan 2002, s.77. ISBN 975-6614-05-6

77. sayfasında yer alan haritaya bakıyorum. Dönemin yer adlarına göre yazmam gerekirse:

  • Batı Trakya:
    • Bugünkü Bulgaristan:
      • Nevrekop (bugünkü Gotse Delçev), Kopsos (?), Paşmaklı (bugünkü Smolyan), Kırcaali (bugünkü Kırcali), Koşukavak (bugünkü Krumovgrad), Ortaköy (bugünkü Ivaylovgrad)
    • Bukünkü Yunanistan:
      • Drama, İskece, Gümilcine (Gümülcine), Sofulu, Dedeağaç, Dimetka, Karaağaç
  • Doğu Trakya:
    • Bugünkü Türkiye:
      • Enez, İpsala, Keşan, Şarköy, Gelibolu, Malkara, Tekirdağ, Hayrabolu, Uzunköprü, Hayrabolu, Babaeski, Çorlu, Lüleburgaz, Vize, Demirköy, Kırklareli, Lalapaşa, Edirne

Yani Batı Trakya = Bulgaristan toprağında kalan bölgeler + Yunanistan toprağında kalan bölgeler.

Bence Batı Trakya maddesi oluşturulabilir. Takabeg ileti 13:30, 8 Ağustos 2008 (UTC)

Batı Trakya Bölgesi (Yunanistan) ve Batı Trakya Bölgesi (Bulgaristan) kullanımları nasıl acaba?--Ollios 15:09, 26 Temmuz 2011 (UTC)

Batı Trakya seçimleri Türkler[kaynağı değiştir]

Yunan Meclisi 'nde 3 Türk Vekil Yunanistan’da seçimi favori olarak gösterilen sol ittifak Syriza kazandı. Syriza, Yunanistan’daki Türk azınlığın da favorisiydi. Batı Trakya Türkleri pazar günü yapılan seçimlerde 3 milletvekili çıkardı.http://www.dw.de/yunan-meclisinde-%C3%BC%C3%A7-t%C3%BCrk/a-18215168