Tartışma:Arthur Rimbaud

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Fransızca Vikipedi[kaynağı değiştir]

Fransızca Vikipedi'deki Rimbeaud yazısı "Günün Yazısı" seçilmiş, oradan yararlanmakta yarar var. Bu yazıdaki bazı ayrıntılar orayla uyuşmuyor. Örneğin, iki değil bir bacağı, kangrenden değil kanserden dolayı kesiliyor. -- İnfoCan 06:35, 8 Nisan 2006 (UTC)

Kaynaklar belirtilerek var olan hatalar düzeltilebilir... konuyla ilgili bir arkadaşın düzeltmesi iyi olur. - Noumenon 10:37, 8 Nisan 2006 (UTC)

Rimbaud ile ilgili Fransa literatüründe İslam dinini seçmesiyle ilgili tek bir kayıt bile yokken,Habeşistan (Etiyopya) kaynaklarında,bazı ülkelerin kaynaklarında ve Sezai Karakoç gibi şairlerin bazı makalelerinde İslam dinine geçtiği konusunda açıklamalar vardır..Fransızca Vikipedide ne yazdığını bilemeyeceğim.Benim birden fazla kaynaktan edindiğim bilgi bu yönde.Kanserden dolayı tek bacağı kesilmiştir doğru.Hastalığı hakkında daha geniş bir açıklama yapmaya çalıştım... --Nihan 12:01, 8 Nisan 2006 (UTC)

Absinthe'nin türkçesi absint değil,absenttir.Önemsizde olsa dipnot olarak geçiyim dedim.--Nihan 22:28, 13 Nisan 2006 (UTC)

Bu konuda uzman değilim ama Google'da "absint" diye arayınca "absent"ten çok daha fazla sonuç çıkıyor (Türkçe sayfalarda, yani). Ingilizce telaffuz Fransızca telaffuza basmış! Neyse, eğer yanılıyorsam düzeltebilirsiniz, ısrarcı değilim.-- İnfoCan 20:47, 14 Nisan 2006 (UTC)

Türkiye'de Rimbaud konusunda uzman olan ve Fransız filolojisini iyi bilen Erdoğan Alkan çevirilerinde de absent olarak geçiyor.Bugun baktım.Benim içinde önemli değil,ne oldugu anlaşılıyorsa,dipnot olsun..--Nihan 15:27, 15 Nisan 2006 (UTC)