Tartışma:Ali Murat Güven

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Başlıksız[kaynağı değiştir]

Vikipedi'nin bütün editöryal kadrosuna merhaba...

Ben, Ali Murat Güven, ilgili maddede ayrıntılı yaşam öyküsü yer alan sinema yazarı ve gazeteci...

Bu madde, yıllar önce, doğrudan doğruya benden alınan bilgiler doğrultusunda, internet ortamında bu tür işlemleri yapmaktan benden daha iyi anlayan bir başka gazeteci dost tarafından hazırlanmıştı.

Yıllar içinde de benim hayatımda ve mesleğimde yaşanan değişikliklere paralel olarak, içinde -bazen şahsım, bazen de asistanlarım tarafından- ufak tefek değişiklikler yapılarak bugünlere kadar geldi.

Anlayamadığım nokta şudur:

Ben hayattayım, maddede yer alan bilgilerin büyük bir bölümünü de yine bizzat ben verdim, ki verdiğim bütün bilgilerin doğrulamasını yapmak benim için yalnızca yarım saatlik bir uğraştır. Kısacası, maddede yer alan her türlü bilgi doğrudur, sağlıklıdır.

Buna rağmen, benim özgeçmişimin yer aldığı bu maddenin en tepesinde yıllardır neden "Bu maddenin tarafsızlığı hakkında kuşkular bulunmaktadır" yazısı duruyor?

Kuşku duyulan bahis nedir? Tam olarak hangi bölümdür? İçeriğin neresinden kuşku duyuyorsanız size hemen o bölümle ilgili belge-bilgi göndereyim ve gerçeği net olarak kanıtlayayım.

Türk'üm, 1968'de doğdum, üniversitede gazetecilik okudum, 25 yıldır gazetecilik yapıyorum, sayılan bütün işleri yaptım, sayılan bütün yerlerde çalıştım, şimdi de adı geçen kurumda çalışıyorum ve anılan siyasal görüşteyim.

O halde sorun nedir?

Türkçe Vikipedi'de bir gazeteci hakında bu kadar ayrıntılı ve temiz bir Türkçeyle yazılmış kaç tane özgeçmiş var ki bunun üzerinde 3 yıldır "kuşkulu" ibaresi duruyor?

Sizden ricam, bu anlamsız ibareyi en kısa zamanda gündeminize almanız ve nihai bir karara bağlamanızdır. Eğer ben gerçekten "kuşkulu" biriysem ve siz de bu ibareye katılmakta direniyorsanız, o durumda hakkımdaki maddeyi Vikipedi'den sileceğim ve kendi özgeçmişimi kendi kişisel internet siteme taşıyacağım.

Eğer sorunu çözülmüş görüyorsanız da o zaman lütfen kişiliğim ve meslekî kariyerim hakkımda şaibeler uyandırıcı bu ibareyi 3 yıl sonra artık oradan kaldırın.

Saygılarımla,

ALİ MURAT GÜVEN Sinema yazarı alimuratg@yahoo.com 88.246.209.133 20:47, 20 Nisan 2010 (UTC)

PROFESYONEL MESLEK HAYATI Bu bölüm çok fazla detaylandırılmış ve kamuyu ilgilendirmeyecek derecede gereksiz bilgi içeriyor. Vikipedi standartlarına uygun değil ve özetlenerek kısaltılmalıdır. --maver (mesaj) 10:36, 20 Haziran 2013 (UTC)