Tartışma:Akkuş

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Akkuş, Ordu sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Akkuş Doğu Karadeniz/Orta Karadeniz ?[kaynağı değiştir]

Akkuşun Doğu Karadenizle hiçbir alakası yoktur. Akkuş ilçesi kültürel olarak tamamen Tokatla aynıdır. Bunu bir Akkuş-Seferlili olarak söylüyorum. Orduda Doğu Karadeniz kültürü Fatsadan itibaren başlar, bütün Ordu dahil değildir. Bu yüzden kültürel olarakda Orta Karadenizde kalmaktadır. Zaten Akkuş Tokata 90, Niksara 40 km uzaklıktadır ve böylece bu yörenin kültürünün tesirine girmiştir. (Orduya 120, Ünyeye 60 km)

"Akkuş 1921'e kadar Trabzon'a bağlı bir nahiyeydi, Ünyede Samsunun bir kazasıydı". Bu cümledeki tezat herkesin gözüne çarpıyor. Madem Trabzonun nahiyesi, Samsunla ne alakası var? Zaten Akkuş Trabzona sadece vilayet olarak bağlıydı, sancak olarak Samsunun bir kazasıydı.

Coğrafi olarak Doğu Karadeniz Ordu-Perşembeden başlar, böylece Ordunun batısı yine Orta Karadeniz kalıyor.

Bu yüzden bu maddenin derhal değiştirlmesi gerekiyor. İnsanlar yanlış bilgilendirilmesin. 23:11, 14 Nisan 2015 (CEST) --178.1.30.155 21:13, 14 Nisan 2015 (UTC)