Tartışma:Akdamar Adası

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

neden silmemin üzerinde bukadar yoğunlaştınız ki burada bir tarih var bizim tarihimiz sahip çıkalım lütfen --81.215.244.248 10:48, 8 Aralık 2005 (UTC)

(...)

Neden bahsettiğini anlayamadım. "neden silmemin üzerinde bukadar yoğunlaştınız" derken neyi silmekten sözediyorsunuz?EnginGunduz 12:10, 8 Aralık 2005 (UTC)

Akdamar mı yoksa Ahdamar mı?[kaynağı değiştir]

Aklıma takıldı: O yerin adı Akdamar mı yoksa Ahdamar mı? Ben Ahdamar diye biliyorum. Kilisenin adı da Ahdamar Kilisesi bence. Az önce Google'dan da kaynakları arayıp baktım, benim görüşümü destekliyor kaynaklar. Ne dersiniz? Muhammedcimci 21:15, 9 Aralık 2005 (UTC)

AKDAMAR ADASI elbette Adını Ahtamaradan alıp zamanla AKDAMAR olmuştur Bu imzasız yazı 88.250.72.18 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Busgut 19:46, 22 Eylül 2010 (UTC) Divanü Lugati't Türk'te:

Ak= Beyaz Tamar=Damar

olarak geçiyor.

TTK Yayınları'ndan çıkan; "Doğu Anadolu ve Urartular" kitabının 28. sayfasında şöyle yazıyor:

Urartular, yazı sistemi olarak Hurca ve diğer Önasya dillerinde olduğu gibi, çivi yazısını yaygın şekilde kabul etmişlerdir.

Bunlara göre düşünürsek; bu ismin Ak tamar olabileceği üzerinde tartışılabilir.Busgut 19:46, 22 Eylül 2010 (UTC) busgut

Akdamar Adası Katliamı[kaynağı değiştir]

Adı tarihe "tecavüz adası" olarak geçmiş ancak bir cümle bile yazılmamış bu konuda...

Adadaki dini yapılar Ermeni çeteciler tarafından kullanılmış, Van ve civarındaki köylerde erkekleri katledilen birçok müslüman kadın toplanarak adaya getirilmiş burada tecavüze uğramış ve katledilmiştir. Hatta iffetlerini korumak için göle atlayıp intihar edenler de olmuştur.

vaktim olursa kaynaklar ile eklerim ancak şimdiye kadar eklenmemesi çok ilginç... Renkligil (mesaj) 07.26, 19 Eylül 2023 (UTC)[yanıtla]