Tartışma:Ahmet Ada

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Edebiyat (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Edebiyat maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Edebiyat kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Kaptana mesaj...[kaynağı değiştir]

Sayfayı yapan arkadaşa buradan seslenebilir miyim, bilemiyorum? Ancak hesabına bu ileti ulaşacaktır diye tahmin ediyorum. Ahmet Ada bana aşağıda kopyaladığım iletiyi gönderdi, şu an da vikipedi de yer alan kendisi hakkındaki bilgilerin yetersiz olduğunu,düzeltilmesi düzeltmem gerektiğini, istedi benden. Benim zamanım az olduğundan, çok fazla ilgilenemiyorum. Acaba aşağıdaki şekilde düzeltilebilir mi? Hoşcakalın.

  • sayfayı yazan özel biri yok, vikipedi maddeleri ortaklaşa oluşturuluyor. yani siz de maddeye girip bilgi ekleyebilirsiniz. ancak buraya eklediğiniz metin telifli olduğu için çıkartıldı. maddeyi geliştirecekseniz buna dikkat etmenizde yarar var. teşekkürler. --ki bl 18:40, 7 Ekim 2009 (UTC)

Türk Şairlerinin Biyografi Sapkınlığı[kaynağı değiştir]

tenbelheyven adlı bir blogda bir zat Türk Şairlerinin Biyografi Sapkınlığı adında sözde bir eleştiri yazmış. Ahmet Ada'ya diğer şairlere sataşıyor, hatta hakaret ediyor. (http://tenbelheyven.blogspot.com/2012/08/turk-sairlerinin-biyografi-sapknlg-1.html)

Linkini verdiğim yazının yazarı çok bakımdan önyargılı ve art niyetli. İddiasına göre, çoğu şair Vikipedi'deki kendisiyle ilgili maddeye müdahalede bulunmuş; gene iddiasına göre, Ahmet Ada da bunlardan biriymiş. Kimliği belirsiz zat hakaret etmese, gülmemek işten değil. Örneğin 1928 doğumlu Ali Yüce'nin, 1942 doğumlu Ataol Behramoğlu'nun, kendini kanıtlamış bir şair olan Ahmet Ada'nın Vikipedi'nin kendileriyle ilgili maddesini yazdıkları veya eklemelerde bulunduklarına kim inanır? Diyelim iddia doğrudur, bundan ne çıkar? Tersine, böyle bir tutumları olduysa, maddenin daha sağlıklı gelişmesine katkıda bulunduklarını düşünmek daha yerinde olmaz mı? Çünkü maddeleri geliştirmek, herkese açıktır; bu da tek taraflılığı ortadan kaldırır. Öznel bilgiler zamanla ayıklanır, madde daha sağlıklı içeriğe kavuşur. Ayrıca, şairlerin böyle bir tutumları olmuşsa, bu, aşağılamaya ve hakaret etmeye bir gerekçe oluşturabilir mi? Ayıptır. Ve tenbelheyven gibi kimi zatların sırf kendi ayıplarıyla var olabildikleri anlaşılıyor. Üzücü.

Şunu da söylemeliyim: Yazıda adı geçen şairlerin bir kısmıyla ilgili Vikipedi maddelerini ben başlattım veya metinlerin bir kısmını ben ekledim. Bu zat, biyografisini yazdığı ya da müdahale ettiğini ileri sürdüğü şairlerden birinin kitabına az buçuk baksaydı, "öznel" dediği bilgilerin ya şairi tanıtma sayfasında ya da kapak arkasında bulunduğunu görebilirdi.(83.246.148.84 04:25, 17 Şubat 2013 (UTC))