Tartışma:Acıelma, Göksun

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Koy halki 1800 - 1900 yillari arasinda Sivas'tan gocup gelmistir.Koy halkinin tamami Kurt ve alevidir.Dili sade bir kurtcedir.90'li yillarindan sonra koyden buyuksehirlere gocler olmustur yine koylunun birkismida avrupaya gitmistir.Yazlari yurtdisindan ve buyuksehirlere giden insanlarin gelmesiyle koy biraz hareketlenir.Koyde bircok dagin suyun adi kurtce soylenir, Gaza Malan, qaniye fillan(ermeni cesmesi),qaniye mezin(buyuk cesme),deste golle gibi. Koyde anlatilan gelen bircok masal vardir bunlardan bir kaci Rutto(ciplak),Se Xange(uc baci),Bire ve Rovi(yasli kadin ve tilki).Devletin kendi sitesindede koy kurt ve alevi olarak gecer.

= koyluden bazilari kendine turkmen desede butun goksun halki ve devletin resmi siteleri koyun kurt ve alevi oldugunu bilir.hani derler ya aslini inkar eden haramzadedir[kaynağı değiştir]

Aşiretin (veya kabilenin) Adı: Zelikanlı Nüfusu: 822 Dili: Kürtçe (kırmanç) Mezhebi: Alevi-Kızılbaş

Reisi ya da ileri geleninin adı ve soyadı, varsa lakabı, genellikle oturduğu yer:Göksün İlçe Merkezi. Oturduğu ya da konakladığı yer: Göksün ilçesi: Acıelma, Hugtaş, Sırmalı köyleri ve Fındıkköy köyünün Çakmak obası. Düşünceler: İsyanlara katılmamıştır. Yurdumuza bağlıdır. Yerleşiktir.


(*) Jandarma Genel Komutanlığı’nca 1970’li yıllarda hazırlanan Kürt Aşiretleri’ne ilişkin gizli raporun 60-62. Sayfalarında yeralan bu dökümün içinde yeraldığı Raporun tamamı daha sonra Kaynak Yayınları’nca 1998’de « Aşiretler Raporu » adıyla yayımlanmıştır.

hala bu yazilari neden degistiriyorsun iste sana kaynak git oku--77.248.100.72 18:16, 9 Mayıs 2010 (UTC)

--77.248.100.72 17:55, 9 Mayıs 2010 (UTC)


Türkçe Kullanımı[kaynağı değiştir]

Lütfen daha düzgün bir Türkçe kullanarak değişiklik yapın, tartışma sayfasında da katılmadığınız düşünceleri silerek değil, altına fikirlerinizi yazarak değişiklik yapın.