İçeriğe atla

Tartışma:Abaza Paşa Ayaklanması

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • @Potkal kolay gelsin. Madde adını taşımışsınız ancak önce bir tartışma sayfasında konuşulsaydı daha doğru olabilirdi. Osmanlı tarihinde Abaza Paşa'dan sonra yaşamış olan Abaza Mehmed Paşa isimli bir başka devlet adamı daha olduğu için ve "Abaza Paşa Ayaklanması" olarak Google Books'ta daha fazla netice alınabildiği için önceki şekli ile kalmasından yanayım. Sizce de bu daha doğru olmaz mı çıkan sonuçlara bakıldığında? 1 ve 2. Vitruvian (mesaj) 20:53, 14 Şubat 2017 (UTC)
@Vitruvian Size katılıyorum. İslam Ansiklopedisi'nde de Abaza Paşa olarak geçiyor. --Nushirevan11 ☾★ 20:56, 14 Şubat 2017 (UTC)
Evet Nushirevan, hatta o maddeyi yazan tarihçi sanki özenle "Abaza Mehmed Paşa" demekten kaçınmış gibi gözüküyor. Sadece Abaza Paşa olarak bahsetmiş ondan. Vitruvian (mesaj) 20:59, 14 Şubat 2017 (UTC)
Birden fazla Abaza lakaplı paşa var. Hangi Abaza paşanın ayaklanması olduğunun belirtilmesinin doğru olacağını düşünmüştüm ama, belirttiğiniz sonuçlara bakılırsa, herkes "Abaza Paşa ayaklanması" demiş. Başka bir Abaza paşa isyanı da yok gördüğüm kadarıyla. Acele ettim galiba değişiklikte.--Potkal 21:20, 14 Şubat 2017 (UTC)
Teşekkürler, görüşlerle beraber maddenin "Abaza Paşa ayaklanması" olarak adlandırılması uygun bulunmuş olundu. İyi çalışmalar. Vitruvian (mesaj) 21:26, 14 Şubat 2017 (UTC)