Tartışma:Abşeron

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Azerbaycan (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Azerbaycan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Azerbaycan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Resim:Azerbaijan-Absheron.png daha net ve faydalıdır. Anladığım kadarıyla yeşil renkli bölge Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin sınırı değil Dağlık Karabağ göstermektedir. Dağlık Karabağ Cumhuriyeti daha geniştir, ondan. Takabeg ileti 23:30, 25 Kasım 2008 (UTC)

Efendim, sınırları gösterilen bölge eski Azerbaycan SSC-ne bağlı eski Dağlık Karabağ Özerk Bölgesidir- bunun dışında hiçbirşey değildir. DCB değildir, genel bölge olan Karabağ değildir, DCB-nin kontrolu altında olan bölge değildir, hatta DCB-nin kontrolu altında bulunan eski DKÖB bile değildir. Ne Azerbaycan SSC, ne de DKÖB bulunmadığına göre daha önceki resim yanlış bilgi aksettirmektedir. --64.231.247.226 23:38, 25 Kasım 2008 (UTC)

Evet. Yeşil kısım eski Dağlık Karabağ Özerk Olbastı'dır. Dağlık Karabağ Cumhuriyeti gösterilmediğine göre ne taraflı ne de yanlıştır. Bunun aksine Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kanununa göre böyledir şöyledir diyerek ısrarla net olmayan kahve renkli harita ile değiştirmeyin. Önemli olan Azerbaycan milliyetçileri ya da Azerbaycan vatanseverlerinin tatmin olmaları değil okuyucuların daha kolay anlayabilmeleridir. Takabeg ileti 21:01, 6 Şubat 2009 (UTC)

Kullanıcılar doğru bildikleri değişiklikleri kaydetmekte serbesttirler. Bunları bilip bilmeden milliyetçiliğe veye ideolojiye bağlamak abesdir. Herhalde kendize böyle önyargılı yaklaşılmasından hoşlanmazsınız. --76.64.176.197 21:10, 6 Şubat 2009 (UTC)
Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin yönetim birimleri
  • Bu madde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin yönetim birimlerinden birini anlatan bir maddedir. O yüzden Azerbaycan Cumhuriyeti'ndeki X rayonun konumunu gösteren haritada Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin yönetim birimlerinin gösterilmesi doğru olmaz. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin fiilen yönetmediği ya da yönetemediği rayonlar da Azerbaycan'ın yönetim birimlerinde sağdaki harita da yer alabilir. Yine de konumu gösteren haritada Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin sınırları ve bölgelerinin gösterilmesi gerekmiyor, bence. Kıbrıs Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bölgeleri için de benzer durum söz konusudur. O yüzden bu Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin yönetim birimlerini göstermek şart değildir. Söz konusu Pembe-Kırmızı-Yeşil haritada gösterilen eski Dağlık Karabağ Özerk Oblastıdır. Ve tarihi bölge olan Dağlık Karabağ bölgesi ile de hemen hemen örtüşüyor (yüzde yüz aynı değil gerç). Ve haritada Dağlık Karabağı'daki rayonlar Azerbaycan Cumhuriyeti'ninkine göre çizilmektedir. Argümanın, Azerbaycan'ın kanununa göre böyledir şöyledir şeklindeydi. O yüzden tarafsızca bakmadığını düşündüm. Ayrıca Kahve renkli harita göresel açıdan da dezavantajlıdır. Bazen rayonun ve şehrin nerede olduğu bulamıyorum. Takabeg ileti 00:50, 7 Şubat 2009 (UTC)