Tartışma:Aarhus

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Danimarka (Taslak-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Danimarka maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Danimarka kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Kentin adı Århus, neden Orhus? Okunuşu Orhus, ama bu kentin adının Århus olduğu gerçeğini değiştirmez kanısındayım. Görüşlerinizi bekliyorum.Oben Kuyucu 11:47, 23 Nisan 2006 (UTC)

    • Bildiğim kadarıyla şehir isimleri eğer türkçe karşılığı varsa türkçe giriliyor. Mesela orjinali Kopenhagen olduğu halde Kopenhag girildiği gibi. Ama eğer tütkçe bir karşığı yoksa New York gibi mesela orjinal ismi giriliyor. İyi çalışmalar--Baylan 11:55, 23 Nisan 2006 (UTC)
tamam, bunu da Århus olarak değiştiremez miyiz? New York, nevyork diye bir maddede degil. Türk Dili konusunda bu kadar uzman değilim ama benim bildigim önemli şehirlerin Türkçe karşılığı var. Prag (Praha), Moskova (Moskva), ya da Münih (München) gibi. ama sanki diğerleri özgün adıyla yazılıyor. Bir de bu tartışmayı gerçekten gereksiz bulabilirsiniz. Bilmiyorum, daha önemli işleriniz olabilr. ama bu tür herşeyi tartışarak yapma bence daha iyi olabilir. saygılar Oben Kuyucu 18:57, 24 Nisan 2006 (UTC)
  • Haklı olabilirsiniz.Bu küçük Danimarka şehrinin türkçe karşılığı olmayabilir. isterseniz Vikipedi:Köy çeşmesi^nde konuyu açın. Bir yönetici olayı fark edecektir. Bu sitede ayrıca önemsiz diye bir şey yoktur diye düşünüyorum. İyi çalışmalar--Baylan 19:29, 24 Nisan 2006 (UTC)