Tartışma:Aşkabat

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkmenistan (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkmenistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkmenistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

türkmenistanda türkiyeden gelen işçi ve mühendislere karşı genel tutum hakkında bilgi verebilirmisiniz..almış olduğum kulaktan dolma bilgilere göre türkemenistanda mevcut olan bazı guruplar türkmen kızlarına baktı diye birçok kişiyi polis ile birlikte iş birliğinde haraca bağlamıştır.bu tarzda haberlerin asıllığı konusunda bilgilendirirmisiniz birde doğru bilgi hangisi ?

Wikipedia[kaynağı değiştir]

Wikipedia bir ansiklopedi sitesidir, ödev sitesi değil.--UANNİS(Ailenizin müstakbel türkoloğu) 19:48, 12 Mart 2007 (UTC)

Türkçesi Aşkabat değil mi? Henüz ayrıntılı olarak araştırmadım ama Ankara Bahçelievler'de Aşkabat Caddesi vardı. Takabeg ileti 01:51, 20 Mayıs 2009 (UTC)

aşgabatın nüfüsü[kaynağı değiştir]

Aşgabat, 773.400 (01.01.2004) kişiyle Türkmenistan'ın en büyük şehridir. Şehrin nüfusu çoğunlukla Türkmenlerden oluşmaktadır. Daha sonra sırasıyla Rus, Ermeni ve Azeri gibi etnik azınlıklar gelir. Kentin büyük çoğunluğunun sünni müslüman olmasının yanında, hristiyan azınlıklar da bulunur. Ayrıca Aşgabat geçmişte Bahai azınlığının da önemli bir yerleşim yeriydi