Tartışma:Ağuçan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Nuri Dersimi[kaynağı değiştir]

Bildiğin gibi Nuri Dersimi güvenilir kaynaklardan değildir. Kendisi bilim adamı değil aktivistti. Takabeg ileti 17:23, 23 Nisan 2013 (UTC)

Senin de diğer maddelerde kullandığın gibi kendisi güvenilir bir kaynak olup aşiretler konusunda önemli biligler vermektedir. Üstelik, Nuri Dersimi "Ağucan" kabilesinin mensubu olup, bu sebeple önemli bir kaynaktır. Her iki görüşün telif edilmesi gerekir. Çünkü ocak biçiminde örgütlenen aşiretler var. Geri almakta çok aceleci davranmasan iyi olur. Aşiret örgütlenmesinde kavramlar bazen değişebiliyor veya birbirinin yerine kullanılabiliyor, kavramlarda farklılıklar gözönüne alınarak, Yrd. Doç. Dr. A.Vahap Uluç tarafından yukarıdan aşağıya doğru şu şekilde özetlenmiştir: "Emirlik → Aşiret → Kabile (Taife, Tire, Ocak) → Sülale (Tire, Hoz, Mal) → Aile (Mal)" (A.Vahap Uluç (2010), Kürtlerde Sosyal ve Siyasal örgütlenme: Aşiret, Mukaddime Dergisi, sayı:2, s.50) Gördüğün gibi meselenin bilimsel yönü de var. Neribij (mesaj) 18:14, 23 Nisan 2013 (UTC)
Değildir. Diğer maddelerde de kullanılıyorsa (kendi hayatını ve Kürtçülük faaliyetlerini anlatan kısımlar harici) kaldırılmaldır. Nesela Nihal Atsız'ın yazdıkları ile Türk Tarihi maddesi yazıldığında tarafsızlığı ve doğrulanabilirliği zedelenmiyor mu ? Bence zedeleniyor. Nuri Dersimi'nin durumu da aşağı yukarı aynıdır. Aslında Nihal Atsız'ın tarihçiliği yok değildir. Dolayısıyla Nuri Dersimi'ninki daha kötü durumdadır. Takabeg ileti 18:22, 23 Nisan 2013 (UTC)
Başkasını değil kendi aşiretini anlatıyor. Uzaydan bahsetmiyor :) Ayrıca kendi hayatında ben Kürdüm ve aşiretim de kurmanci konuşuyor diyor. Neden Nurdi Dersimi'nin kendinden ev eaşiretinden bahseden kaynağı onun hayatıyla ilgili olmasına rağmen ısrarla kaldırdın? Hatta yetmemiş beni şikayet etmişsin. Sürekli çelişkiler içindesin. Neribij (mesaj) 19:16, 23 Nisan 2013 (UTC)
Farketmez. Ayrıca A.Vahap Uluç Ağuçanlar ile doğrudan ilgili değildir. Olsa olsa Aşiret, Alevi ocakları maddelerinde kullanabilirsin. Tabi bir tez olarak. Çünkü daha kıdemli araştırmacılar farklı tezleri gösteriyorlar. Takabeg ileti 19:21, 23 Nisan 2013 (UTC)
Farkeder. Çünkü konu hakkında uzmanlığı ve yakınlığı vardır. Ayrıca A.V.Uluç, direk ilgili değil ama dolayısıyla ilgilidir. Ben de Ağuçanlar için değil oradaki ocak-aşiret tanımlaması için kullanmıştım. Yani bu tür tanımlamanın mümkünlüğünü ifade etmek için. Kaynaklar birbirini destekliyor. Bunu iyi bildiğin halde çarpıtmanı anlamıyorum. Neribij (mesaj) 19:50, 23 Nisan 2013 (UTC)