Tartışma:1922 İzmir Yangını

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İzmir (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İzmir maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İzmir kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yangınları (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yangınları maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yangınları kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yunanistan (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yunanistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yunanistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

George Horton'un bir telgrafı[kaynağı değiştir]

Yangından önce kentten ayrılıp tarihçi olmamasına karşın yangını 4 yıl sonra kitaplaştırma düşüncesi içine giren George Horton'un 2 Eylül 1922'de ABD Dışişleri Bakanlığı'na çektiği bir telgrafı paylaşmak istiyorum: Yunan kuvvetlerinin tükenmiş ve moralinin zayıflamış olması dolayısıyla askeri durum son derece vahim görünüyor. Yunan kuvvetleri Uşak, Kütahya ve Aydın’dan çekilmişlerdir. Çekilirken de bu şehirleri yakmışlardır. Yakında İzmir’i de terk edecekler ve ayrılırken de şehri yakacaklar. Morali çökmüş olan Yunan ordusu İzmir’e ulaşacak olursa şehrin yakılacağı söylentileri çok yaygındır.

Falih Rıfkı Atay[kaynağı değiştir]

Bir Kemalist'in itirafları: İzmir'i niçin yakıyorduk? Takabeg ileti 12:21, 11 Eylül 2010 (UTC)

Prof. Dr. Gökdemir[kaynağı değiştir]

Prof. Dr. Gökdemir, Batı kamuoyu ve Türkiye’de spekülasyonlara neden olmuş bu iddianın Batı için anlamlı olabileceğini ancak Türkiye’de bazı köşe yazarları başta olmak üzere bir takım kişilerce savunulmasının üzücü olduğunu dile getirdi. Gökdemir, “Bu malum kişilerin tek dayanağı Falih Rıfkı Atay’ın ‘Çankaya’ isimli kitabıdır. [1]--Ollios 12:46, 31 Ekim 2010 (UTC)

İzmir'i kimler yaktı?[kaynağı değiştir]

Serdar Göncüoğlu'nun yazıp yönettiği "İS" adlı belgesel, bütün iddialara cevap veriyor. Bu belgesel, bu konuda yapılmış ilk ve tek belgesel olup, Okulunun desteğiyle lise öğrencisinin yaptığı kar amacı olmayan bir belgeseldir. --95.173.5.159 21:33, 7 Mayıs 2011 (UTC)

terorist mi?[kaynağı değiştir]

hakaten hic gulesim yoktu..turk uniformasi giymis ermeni teroristler..ulan bu kadarda tarih saptirmak adina..hangi turk uniformasi? hangi ermeni? bu yalanlarida 21. yuzyila getiriniz ya...bravo!

Hiç profesyonel değil[kaynağı değiştir]

Bütün sayfa boyunca komplo teorileri, youtube videolarında bulacağınız saçma kontrargümanlar ve genel olarak profesyonellik dışı yazım tarzı mevcut. Gerçekten okurken ben utandım, yazan arkadaşımıza da hem site için, hem de hepimizin akıl sağlığı için bir daha sayfa yazmamalarını öneririm. Shinydewott (mesaj) 17.08, 3 Nisan 2021 (UTC)[yanıtla]